PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γαλλία και Γερμανία καταδικάζουν την κατάληψη παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ


Η Γερμανία και η Γαλλία επέκριναν το Ισραήλ για την κατάσχεση μεγάλων εκτάσεων γης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με τις κυβερνήσεις των δύο ευρωπαϊκών χωρών να τονίζουν ότι αυτές οι ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και έρχονται σε αντίθεση με τη λύση των δύο κρατών.

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι πήρε την κατοχή 2.340 στρεμμάτων στη στρατηγικής σημασίας Κοιλάδα του Ιορδάνη στη Δυτική Όχθη, στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη. Η κατάληψη είναι η μεγαλύτερη κατάσχεση γης που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το ισραηλινό κίνημα Ειρήνη Τώρα.

«Αυτή η απόφαση στέλνει ένα λάθος μήνυμα σε μια λάθος χρονική περίοδο», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

«Ιδιαίτερα με την παρούσα τεταμένη κατάσταση και οι άλλες πλευρές στην σύγκρουση στην Μέση Ανατολή καλούνται να προβούν σε πρωτοβουλίες αποκλιμάκωσης και να αναζητήσουν τρόπους που οδηγούν σε μια επειγόντως αναγκαία επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων», σημειώνεται.

Στο Παρίσι, ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Ρομέν Ναντάλ εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» της Γαλλίας λόγω της ισραηλινής απόφασης.

«Οι εποικισμοί αποτελούν μια παραβίαση του διεθνούς δικαίου και συγκρούονται με τις δεσμεύσεις που έχουν λάβει οι ισραηλινές αρχές απέναντι στην λύση των δύο κρατών», δήλωσε ο κ. Ναντάλ.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν απαίτησε την Τρίτη από το Ισραήλ να πάρει πίσω την απόφασή του.

Οι Παλαιστίνιοι τονίζουν ότι οι εποικιστικές δραστηριότητες του Ισραήλ αποτελούν έναν από τους λόγους της κατάρρευσης των ειρηνευτικών συνομιλιών που είχαν πραγματοποιηθεί το 2014 υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και το ξέσπασμα της βίας τους τελευταίους μήνες έχει εξανεμίσει τις ελπίδες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο προσεχές μέλλον.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment