PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Βρούτσης: «Όχι» σε αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις


Υπέρ του «εμπλουτισμού και της ενδυνάμωσης του θεσμικού και λειτουργικού περιβάλλοντος στο οποίο ασκείται η συνδικαλιστική δράση στη χώρα μας» τάχθηκε ο κος Βρούτσης.

Υπέρ του «εμπλουτισμού και της ενδυνάμωσης του θεσμικού και λειτουργικού περιβάλλοντος στο οποίο ασκείται η συνδικαλιστική δράση στη χώρα μας» τάχθηκε ο Γιάννης Βρούτσης.

Προηγήθηκε η συνάντηση η οποία διεξάγεται στη Γενεύη, μεταξύ της ηγεσίας της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας με τους προέδρους των κοινωνικών εταίρων στην Ελλάδα, παρουσία του Έλληνα υπουργού Εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε ότι, θα πρέπει «να διασφαλίζονται οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, αλλά και «η αντιπροσωπευτική συμμετοχή της εργασίας και της παραγωγής στο πλαίσιο της κοινωνικής διαπραγμάτευσης».

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι ο διάλογος είναι αναγκαίος, ενώ επισήμανε ότι «η όποια βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για το συνδικαλισμό, δεν μπορεί παρά να γίνει μαζί με τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και τους εκπροσώπους τους».

«Η κοινωνική συνεννόηση και διαπραγμάτευση, η συνεργασία και οι συναινέσεις αποτελούν πυλώνα τόσο της κοινωνικής συνοχής όσο και της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός τάχθηκε κατά των περαιτέρω αλλαγών στο όριο των ομαδικών απολύσεων.

Χαρακτήρισε την ισχύουσα διαδικασία σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις «ορθολογική και ισορροπημένη, μέσω της αναβάθμισης του ρόλου του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ)».

Ο κ. Βρούτσης συμπλήρωσε ότι η «νέα τριμερής διαδικασία επιτρέπει τόσο την ελεύθερη άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα όσον αφορά την παραγωγική αναδιοργάνωση, όσο και την ουσιαστική προστασία των εργαζομένων και τη διάσωση θέσεων εργασίας».

Σύμφωνα πάντως με συνδικαλιστικά στελέχη που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η ΓΣΕΕ επιμένει «ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για τροποποίηση του ισχύοντος συνδικαλιστικού νόμου ή του ορίου των ομαδικών απολύσεων».

Η συνάντηση της Γενεύης αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά απόψε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment