PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γ. Βαρουφάκης: Στόχος μας η επανεξέταση του προγράμματος


Επιθυμία της Ελλάδας είναι να διαπραγματευθεί με τους δανειστές της, όχι να έρθει σε σύγκρουση μαζί τους, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στους New York Times.

Επιθυμία της Ελλάδας είναι να διαπραγματευθεί με τους δανειστές της, όχι να έρθει σε σύγκρουση μαζί τους, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στους New York Times.

Αυτό που ζητάμε, είπε ο νέος ΥΠΟΙΚ, είναι μια ευκαιρία να συνθέσουμε μια πρόταση, η οποία θα ελαχιστοποιεί τα κόστη της δανειακής συμφωνίας της Ελλάδας και θα δίνει στη χώρα μια ευκαιρία να ανασάνει ξανά.

«Δεν θέλουμε τα 7 δισ. ευρώ. Θέλουμε να καθίσουμε και να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πρόγραμμα», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης στους NYT. «Η αποστολή μας δεν είναι να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου», το οποίο, όπως είπε, σημαίνει απλά μια μετάθεση του προβλήματος.

Αντίθετα, η αποστολή μας, τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, είναι «να αναδιαρθρώσουμε το χρέος και την οικονομία για να πάρουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε».

Η εφημερίδα παρατηρεί, πως τα σχόλια αυτά ίσως ερμηνευτούν από τους επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ ως αδυναμία της νέας κυβέρνησης να κατανοήσει το μέγεθος των οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα. Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της μειώνοντας τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο στόχος που έχουν θέσει οι πιστωτές είναι για πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ. Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, όμως, δήλωσε στους NYT ότι η Αθήνα θα προτείνει έναν στόχο της τάξεως του 1% με 1,5% του ΑΕΠ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment