PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γ. Βαρουφάκης: Η συμφωνία ήταν ότι θα τους απειλούμε με Grexit


Σε αποκαλυπτική συνέντευξη για τους πρώτους μήνες της διαπραγμάτευσης μετά την ανάλυψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει ότι «η συμφωνία με τον Τσίπρα ήταν ότι κεκλεισμένων των θυρών θα τους απειλούμε (σσ: με Grexit)» και παραδέχεται ότι αυτό έκανε «γι’ αυτό δεν ήταν και ο αγαπημένος τους», υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος δεν το φοβόταν.

Χαρακτήρισε τις απειλές για Grexit ψευτοαπειλές καθώς κάτι τέτοιο θα κόστιζε 1 τρισ., ωστόσο, η εκδοχή αυτή δεν ήταν κάτι που το φοβόταν. Ενδεικτικά στη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Athens Live» σχολιάζει «όταν μου έλεγε ο Σόιμπλε θα σε πετάξω έξω εγώ δεν το φοβόμουν. Κάντο εσύ δεν θα το κάνουμε εμείς».

«Δεν υπήρχε λόγος να βγούμε έξω στον κόσμο να το πούμε αυτό. Με το που το λες βγαίνεις» είπε.

Στην πρώτη συνάντηση στη Φρανκφούρτη με τον Μάριο Ντράγκι μου είπε «μην ξαναπείς τίποτα με τα ομόλογα του S&P προγράμματος» και του είπα εντάξει αλλά κι εσύ δεν θα μου κλείσεις τις τράπεζες. Τώρα ο Δραγασάκης πήγε ένα μήνα μετά και του είπε μην ακούς τι λέει ο Βαρουφάκης θα του βάλουμε βέτο και τελειώσαμε».

«Ο Σόιμπλε είναι αστοιχείωτος»

Ερωτηθείς για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τονίζει ότι δεν κάνει κουμάντο στο Eurogroup. «Παρόλο που είναι ο πιο δυνατός υπουργός στην Ευρώπη παρόλα αυτά τον είδα σαν έναν ανίκανο ανθρωπάκο που είναι πιασμένος σε μία πλεκτάνη, σε δυνάμεις που ανταγωνίζονται η μία την άλλη και που προσπαθεί σαν διευθυντής ορχήστρας να πετύχει τη δική του νίκη εναντίον της Μέρκελ» σημείωσε.

Τον χαρακτήρισε αστοιχείωτο και πρόσθεσε ότι «το χειρότερο είναι ότι το ξέρει (σ.σ. ο Σόιμπλε) και δεν τον νοιάζει. Χρησιμοποιεί την οικονομική εξουσία που έχει για δικούς του πολιτικούς σκοπούς».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment