PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Στουρνάρας: Τριχοτομημένος ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του ευρώ


Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του ευρώ εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την εποπτεία στο πιστωτικό σύστημα.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του ευρώ εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την εποπτεία στο πιστωτικό σύστημα. Ο Γ. Στουρνάρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «τριχοτομημένος»για το θέμα του νομίσματος και ότι «δεν παίζουμε με το νόμισμα».

«Δεν παίζουμε με το ευρώ. Δεν παίζουμε με το νόμισμα, με τα ιερά και τα όσια. Σταματήστε να ακροβατείτε σε τεντωμένο σκοινί. Ευχόμαστε να κατασταλάξετε επιτέλους», είπε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για «τριχοτόμηση προσωπικότητας» του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εξήγησε ο Γ. Στουρνάρας «έως σήμερα θεωρούσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο απόψεις για το νόμισμα – διχοτόμηση προσωπικότητας το λένε αυτό την ιατρική. Από τη μία η συνιστώσα της δραχμής του Π. Λαφαζάνη και από την άλλη μια περίεργη άποψη, που θέλει ευρώ, αλλά και να χρεοκοπεί όποτε θέλει η χώρα ή να κόβει νόμισμα όποτε θέλει. Ας το πούμε οιονεί ευρώ. Σήμερα ο Γ. Δραγασάκης μας είπε ότι εκτός των δύο επιλογών υπάρχει και το δημοψήφισμα! Τι άλλο θα ακούσουμε; Θέλετε ευρώ, δραχμή, οιονεί ευρώ, νόμισμα που από τη μια θα δείχνει δραχμή και από την άλλη ευρώ, δημοψήφισμα; Αυτή είναι η θεραπεία;».

Στις διαμαρτυρίες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών συνέχισε: «δεν είναι η δυσκολία να παρακολουθήσω την πολυφωνία σας, αλλά δημιουργείτε σύγχυση στους ψηφοφόρους σας. Είναι σίγουρο ότι θα ακούσουμε και άλλες απόψεις για το νόμισμα της χώρας. Ο κ. Δραγασάκης είπε whatever it takes -ακόμα και δημοψήφισμα».

Απευθυνόμενος στον Εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο, του είπε ότι «εμείς δουλεύουμε στην πραγματική οικονομία και δεν είμαστε στις ακαδημαϊκές αίθουσες. Άλλο τα πανεπιστήμια και άλλο η πράξη». Επίσης υποστήριξε ότι «κάποιοι έχουν συνδέσει το πολιτικό τους μέλλον με την πολεμική εναντίον του μνημονίου, όμως οι εξελίξεις και η πραγματικότητα τους ξεπερνούν».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης σχολίασε την αναφορά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για «ακροδεξιά σέχτα του Μαξίμου». Εκτίμησε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ, όσο πλησιάζουν οι εκλογές, «είμαστε μες τα νεύρα. Νεύρα, πολλά».

«Η εποχή της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς έληξε. Δεν χορηγείτε πια πιστοποιητικά δημοκρατικών φρονημάτων», είπε.

«Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δίνει πιστοποιητικά δημοκρατικής νομιμοποίησης. Αλλά και η ΝΔ δεν δικαιούται να δίνει πιστοποιητικά πατριωτισμού», σχολίασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment