PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γ. Στουρνάρας: Τα capital controls έχουν τη θέση ενός δημόσιου αγαθού



«Τα capital controls έχουν τη θέση ενός δημόσιου αγαθού, διότι δεν επιβλήθηκαν από καπρίτσιο, αλλά για να σταματήσει η εκροή καταθέσεων» δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας κατέστησε σαφές ότι τα ειδικά αιτήματα των ασφαλιστικών εταιρειών, σχετικά με τους κεφαλαιακούς ελέγχους, μπορούν να κατατίθενται στην αρμόδια επιτροπή της ΤτΕ, η οποία τα εξετάζει κατά περίπτωση.

«Πρέπει να υπάρχει αγαστή συνεργασία κράτους και ασφαλιστικής αγοράς» τόνισε, ενώ στη συνέχεια εξήρε το περιθώριο ανάπτυξης του ασφαλιστικού κλάδου στη χώρα.

Ειδική μνεία έκανε στη «Φερεγγυότητα 2» (Solvency 2), η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, εξασφαλίζει τη θέση των ασφαλιστικών εταιρειών και την προστασία των ασφαλισμένων. «Κεφάλαια και κίνδυνος πάνε μαζί γι αυτό είμαστε εδώ ώστε ο δεύτερος και τρίτος πυλώνας ασφάλισης να λειτουργούν με ασφάλεια και να καλύπτουν τους κινδύνους που αναλαμβάνουν» εξήγησε ο κ. Στουρνάρας.

Καταλήγοντας, προανήγγειλε νέες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στην ασφαλιστική αγορά, με στόχο την πλήρη και σαφή πληροφόρηση των ασφαλισμένων αλλά και τη ρύθμιση των δικτύων διανομής ασφαλιστικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στην κορυφή της αγοράς επενδυτικών ακινήτων το Περιστέρι

Peristeri News

Πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 2,71 δισ. το πρώτο τετράμηνο

Peristeri News

Πώς λειτουργεί το Iris από το κινητό

Peristeri News

Leave a Comment