PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γ. Στουρνάρας: Η τρόικα θα έρθει τις επόμενες μέρες


Δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό.

Η τρόικα θα έρθει τις επόμενες μέρες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό.

Είμαστε σε επαφή μαζί τους (σ.σ. με την τρόικα), είπε και επανέλαβε πως στόχος είναι να έχουμε πρώτα συμφωνία και στη συνέχεια την εκταμίευση της δόσης μέχρι τον Μάρτιο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως συζήτησε με τον κ. Αντώνη Σαμαρά για την οικονομική πολιτική, για τα επόμενα βήματα και για την τρόικα.

Τη Δευτέρα, μετά το Eurogroup, o πρόεδρός του, ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντέισελμπλουμ, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγογός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η αξιολόγηση επί του ελληνικού προγράμματος και τόνισε πως χρειάζεται περισσότερη δουλειά προτού να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τόσο την Ελλάδα όσο και την τρόικα να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν.

Πρόσθεσε ότι μόνο όταν υπάρξει θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης το ελληνικό ζήτημα θα επανεξεταστεί στο Eurogroup, και άρα και το ενδεχόμενο εκταμίευσης κάποιας δόσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment