PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γ. Σταθάκης: Σε 5 χρόνια, από 7 που είναι σήμερα, η αποπληρωμή επενδύσεων



Επιτάχυνση της διαδικασίας αποπληρωμής των  επενδύσεων που είναι ενταγμένες στους παλαιούς αναπτυξιακούς νόμους, ώστε από επτά έτη να πληρώνονται σε τέσσερα ή πέντε, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα κατέστησε πιο ευνοϊκούς τους όρους για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να συνεχίσουν να διατηρούν τα βιβλία Β κατηγορίας για επενδύσεις έως 300.000 ευρώ.

Ειδικότερα ο Γ. Σταθάκης ανακοίνωσε ότι

  • μειώνεται το ύψος των απαιτουμένων επενδύσεων για τις ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) στα 50.000 ευρώ από τα 75.000 ευρώ που ήταν έως τώρα.
  • εντάσσονται όλες οι κατηγορίες στην αποκατάσταση μολυσμένων χώρων
  • οι επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Β κατηγορίας να μπορούν να τα διατηρούν εφόσον οι επενδύσεις τους είναι έως 300.000 ευρώ και για επενδύσεις άνω των 300.000 ευρώ να υποχρεούνται να μετατρέπουν τα βιβλία τους σε Γ κατηγορίας. Υπενθυμίζεται ότι με την έως τώρα διατύπωση όλες οι επιχειρήσεις που εντάσσονταν στον αναπτυξιακό νόμο υποχρεούνταν να μετατρέψουν τα βιβλία τους από Β κατηγορίας σε Γ.
  • η διαδικασία αποπληρωμής των επιχειρήσεων θα γίνεται ως εξής: το 1/7 των χρημάτων με το 50% της επένδυσης, άλλο 1/7 όταν υποβάλλεται το αίτημα για ολοκλήρωση του 100% της επένδυσης, ακόμη 1/7 όταν εγκρίνεται το 100% και μετά πλήρης αποπληρωμή εντός τεσσάρων ετών.
  • ο τόκος θα είναι σταθερός περίπου στο 1% – 1,1%.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Peristeri News

Άμεση η συμβολή του τουρισμού στην Ελλάδα

Peristeri News

Οι ημερομηνίες καταβολής στις συντάξεις Ιουνίου 2024

Peristeri News

Leave a Comment