PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γ. Σταθάκης: 4,5 δισ. από το ΕΣΠΑ μέχρι τον Μάρτιο


Ποσό 4,5 δισ. μέχρι τον Μάρτιο θα εκταμιεύσει η Ελλάδα από το ΕΣΠΑ, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για την συμφωνία της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Η συμφωνία εγκρίθηκε από την Επιτροπή της Βουλής με μεγάλη πλειοψηφία, καθώς ψηφίσθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ανεξάρτητους Έλληνες και Ένωση Κεντρώων. Αντίθετα δεν πήρε θετική ψήφο από την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

«Μέχρι το τέλος του 2015 και το πρώτο τρίμηνο του 2017 μιλάμε για μία απορρόφηση πολύ υψηλών ποσών της τάξης των 4,5 δισ.», είπε ο υπουργός αναφερόμενος στην ανάγκη ομαλής λειτουργίας του ΕΣΠΑ, το οποίο είναι «εμπροσθοβαρές».

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε ακόμη στο συναφθέν δάνειο με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 1 δισ. από το οποίο εκταμιεύθηκαν τα πρώτα 330 εκατ. και στην επιπρόσθετη ρευστότητα για το 2015-2016 ύψους 2 δισ., που προέρχεται από τις κατ’ εξαίρεση ρυθμίσεις για την Ελλάδα, οι οποίες αφορούσαν: πρώτον, τη χρηματοδότηση του 5% της εθνικής συμμετοχής στο παλιό ΕΣΠΑ με ευρωπαϊκούς πόρους και δεύτερον, την αύξηση της προκαταβολής για το νέο ΕΣΠΑ από 7% σε 14%.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment