PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Ραγκούσης: Πλαφόν στις θητείες βουλευτών – υπουργών


Την επιβολή πλαφόν στις θητείες βουλευτών και υπουργών προτείνει ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος φιλοδοξεί να ηγηθεί του νέου φορέα της κεντροαεριστέρας.

«Επειδή δεν εκλέγουμε μόνο ηγεσία αλλά ιδρύουμε και μια νέα παράταξη, το θέμα της διαρκούς ανανέωσης είναι στρατηγικό θέμα για την επαναπροσέγγιση των προοδευτικών πολιτών» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.

Κατά τον ίδιο, μάλιστα, μια τέτοια εξέλιξη «συνιστά μεγάλη αλλαγή στο πολιτικό σύστημα, την οποία κανένα κόμμα δεν έχει τολμήσει να καθιερώσει στο εσωτερικό του».

Σύμφωνα με την πρόταση που αναμένεται να υποβάλει, οι βουλευτές θα μπορούν να εκλέγονται για τρεις θητείες ή 12 χρόνια, ενώ όσοι καταλαμβάνουν υπουργικά αξιώματα δεν θα μπορούν να παραμένουν σ’ αυτά για πάνω από οκτώ χρόνια.

Όσον αφορά την εκλογική διαδικασία για τον φορέα της κεντροαριστέρας, διατύπωσε την άποψη ότι η ανάδειξη του προέδρου «θα πρέπει να γίνει και με ηλεκτρονική ψηφοφορία, ώστε να διευρυνθεί το δημοκρατικό κεκτημένο».

«Η νέα προοδευτική παράταξη οφείλει να δώσει δείγματα γραφής για τις αλλαγές που επαγγέλλεται στο κράτος και στο πολιτικό σύστημα» σχολίασε, χαρακτηριστικά.

«Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία θα μπορέσουμε να επιχειρήσουμε την επανασύνδεση της προοδευτικής παράταξης με τους νέους, τους ανθρώπους της δημιουργίας και όσους Έλληνες ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό» κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment