PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Μουζάλας: Να ετοιμαζόμαστε για εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα


Για εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα έκανε λόγο στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου προσκλήθηκε να μιλήσει, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Στην παρούσα φάση, την οποία χαρακτήρισε ως «καινούργια κατάσταση», ανέφερε ότι «το βάρος θα το μοιραστεί όλη η κοινωνία».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην «τεράστια προσπάθεια» που κατεβλήθη το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα να διέλθουν από την χώρα 850.000 πρόσφυγες και ευρύτερα στην κοινωνία «κανείς να μην πάρει είδηση».

Επανέλαβε ότι «πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μέγαλο αριθμό», προσθέτοντας ότι επί του παρόντος η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να συγκεντρωθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε «πολύ προσωρινές», όπως μετ΄επιτάσεως τόνισε, εγκαταστάσεις.

«Χτίζουμε 10.000 θέσεις την εβδομάδα», είπε ο κ. Μουζάλας, προσθέτοντας ότι, μετά την συγκέντρωσή τους, «θα δούμε την διανομή τους», επισημαίνοντας οτι «στην αρχή μιας κρίσης προσπαθείς να λύσεις το άμεσο πρόβλημα».

Επισήμανε, επίσης, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ζήτημα, ενώ ταυτόχρονα ο κρατικός μηχανισμός «είχε μάθει αλλιώς, στην αποτροπή και τον εγκλεισμό, ενώ τώρα λειτουργεί αλλιώς».

Αναφερόμενος στην Ειδομένη, είπε ότι οι εκεί πρόσφυγες πρέπει να πεισθούν ότι αυτός ο δρόμος είναι κλειστός, προσθέτοντας ότι θα τους παρασχεθεί υγειονομική φροντίδα και τροφή, ενώ «θέλουμε να κατεβούν προς τα κάτω».

Ο κ. Μουζάλας είπε ότι με χρονικό ορίζοντα ενός μηνός οι εγκλωβισμένοι θα μπορούν να διαβιούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment