PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Μουζάλας: Έχουμε εκπονήσει «σχέδιο Β» για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων


Την πρόθεση της κυβέρνησης να σκληρύνει τη στάση της προς τις γειτονικές χώρες που δεν δέχονται τους πρόσφυγες εξέφρασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του ΑΜΠΕ «Πρακτορείο FM».

«Πέντε αστυνομικοί διευθυντές των χωρών του Βίζεγκραντ και δυστυχώς της Αυστρίας καταργήσανε την απόφαση που πήραν οι πρωθυπουργοί 15 ώρες πριν για διατήρηση του status quo μέχρι τις 8 Μαρτίου. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα για την ευρωπαϊκή ιδέα» είπε ο κ. Μουζάλας, τονίζοντας ότι η ελληνική στάση απέναντι σ’ αυτές τις χώρες, οι οποίες δρουν με βάναυσο, όπως τόνισε, τρόπο απέναντι στην Ελλάδα και τους πρόσφυγες, θα σκληρύνει.

Στο ερώτημα με ποιο ακριβώς τρόπο θα αντιδράσει η χώρα μας, ο κ. Μουζάλας απάντησε ότι θα γίνουν διαβήματα, θα ασκηθούν διπλωματικές πιέσεις.

«Και με κάποια από αυτά τα κράτη θα ξαναβρεθούμε στην Ε.Ε., όταν μοιράζονται χρήματα για τις αγροτικές καλλιέργειες ή για την παιδεία, όταν θα υποστηρίξουμε την ένταξή τους στην ΕΕ» προειδοποίησε.

Ερωτηθείς αν αναφέρεται στην ΠΓΔΜ και τη Σερβία, ο κ. Μουζάλας υπογράμμισε ότι η προειδοποίηση από ελληνικής πλευράς απευθύνεται σε όποιο κράτος ψήφισε αυτές τις διατάξεις και διατηρεί μια στάση εξόχως ανθελληνική επειδή -όπως είπε- είναι εξόχως ρατσιστική και αντιπροσφυγική η συμπεριφορά τους.

«Εξαιρώ την Αυστρία δεν θέλω να τη χαρίσω στους Βίζενγκραντ, έχει υποδεχτεί 100.000 ανθρώπους. Νομίζουμε όμως ότι αντιδρά σπασμωδικά, με λάθος τρόπο, κάνει κακό αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και στην ιδέα της Ευρώπης» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σημείωσε ότι οι μετανάστες που απομακρύνθηκαν από τις σιδηροδρομικές γραμμές της Ειδομένης θα πάνε σε χώρους που ήδη έχουν δημιουργηθεί, ενώ θα δημιουργηθούν κι άλλοι.

Είπε πως ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει εκπονήσει και «σχέδιο Β» για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων, ενώ διαβεβαίωσε ότι όσοι εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος καταγράφονται και πιστοποιούνται, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε.

Τόνισε επίσης ότι αν η Τουρκία μπλοκάρει τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τότε θα αναλάβει μεγάλη ευθύνη. «Εμείς είμαστε υπέρ του σχεδίου του ΝΑΤΟ» ξεκαθάρισε ο κ. Μουζάλας και, καταλήγοντας, είπε ότι η Ελλάδα παλεύει και θα τα καταφέρει ενάντια στις ξενοφοβίες και στις επιθέσεις που δέχεται η χώρα.

Παράλληλα, κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να βοηθήσουν, εκτιμώντας ότι πολύ γρήγορα η κατάσταση θα είναι υπό έλεγχο. «Το παλεύουμε, έχουμε σχέδιο, θα τα καταφερουμε» ανέφερε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment