PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Μουζάλας: Άνω του 1 δισ. το κόστος της προσφυγικής κρίσης το 2016


Πάνω από 1 δισ. ευρώ θα είναι το κόστος της προσφυγικής κρίσης για την Ελλάδα το 2016, όπως εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο υπουργός επεσήμανε ότι η αναθεωρημένη εκτίμηση για το κόστος υπερβαίνει εκείνη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα που εκτιμούσε ότι θα φτάσει τα 600 εκατ. ευρώ.

«Τα χρήματα που έχουμε πάρει, και δεν έχουν εκταμιευθεί όχι με δική μας ευθύνη, φτάνουν για να χτιστούν τα Κέντρα Ταυτοποίησης και να λειτουργήσουν για έξι – επτά μήνες», υπογράμμισε ο κ. Μουζάλας και δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις.

«Έχουμε υποβάλει καινούργιες αιτήσεις χρηματοδότησης, δυστυχώς η γραφειοκρατία βαστά πολύ καλά και στη χώρα μας και στην Ε.Ε. Δεν σας κρύβω ότι μέσα μου έχω ένα φόβο, ότι οι δυσκολίες να πάρουμε λεφτά θα είναι λιγότερες όσο περισσότερο προσπαθούν να μας ρίξουν. Για παράδειγμα νομίζω ότι αν πάει να γίνει αυτό που πρότεινε ο Βέλγος συνάδελφός μου για στρατόπεδα 400.000 προσφύγων δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να μας δώσουν λεφτά», είπε και τόνισε: «Είναι ένα θέμα που το παλεύουμε με ενότητα και αξιοπρέπεια».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment