PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τις επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ


Αντιπαράθεση για τις επιθέσεις στα κεντρικά γραφεία ΠΑΣΟΚ υπήρξε στη Βουλή ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

Ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι σε πρώην πολιτικά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ έχουν διατεθεί 103 αστυνομικοί και 13 οχήματα και στην ΝΔ έχουν διατεθεί 61 αστυνομικοί. Ακόμη επεσήμανε ότι έχουν διατεθεί 17 αστυνομικοί για την ασφάλεια του κτηρίου της Χ. Τρικούπη, ότι «ζητήθηκε να αυξηθεί η παρουσία και την αυξήσαμε» και ότι πρόκειται για «ένα πρόβλημα διάρκειας χρόνων».

«Δεν θα πρέπει να βλέπουμε το θέμα υποκριτικά και να λέμε ότι έγιναν οι επιθέσεις το τελευταίο διάστημα», σημείωσε, ενώ άφησε αιχμές για το πώς «αξιοποιεί» το ΠΑΣΟΚ τους αστυνομικούς που φυλάσσουν το κτήριο: «αν δεν τους χρησιμοποιεί και χρησιμοποιεί έναν είναι δικό τους θέμα».

Ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε στις επιθέσεις που έχει δεχθεί από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία έχει ζητήσει την παραίτησή του, κάνοντας λόγο για «προσωπικές επιθέσεις» και «όχι πολιτικά πρέποντες χαρακτηρισμούς που δεν δείχνουν πνεύμα συνεργασίας».

«Η αδράνεια είναι όχι απλά σκανδαλώδης αλλά επικίνδυνη. Γιατί η αστυνομία είναι πάντα απούσα κατά τις επιθέσεις;», ρώτησε ο κ. Παπαθεοδώρου, υποστηρίζοντας ότι στα Εξάρχεια η αστυνόμευση «δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απλά πλημμελής αλλά είναι ανύπαρκτη». «Δεν έχετε αίσθηση του τι γίνεται», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη ανικανότητα του υπουργείου». «Απαντήσατε λέγοντας ότι έχουν διατεθεί αστυνομικοί για την ασφάλεια του κτηρίου. Υπάρχει πρόβλημα στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα», του είπε.

Ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι στα Εξάρχεια οι κάτοικοι παραπονούνται για τη μεγάλη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και ανέφερε ότι υπάρχει και η αντίληψη πως «η διόγκωση των δυνάμεων προσελκύει τις επιθέσεις».

«Υπάρχει επικινδυνότητα την οποία αφήνετε να εξελίσσεται -εκτός αν υπάρχουν άλλες συμφωνίες στην περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Παπαθεοδώρου και ρώτησε τον αναπληρωτή υπουργό: «η στρατηγική σας ποια είναι; Αφήστε τα παιδιά να ρίχνουν μολότοφ;».

«Συνεχίζετε τις προσωπικές επιθέσεις και τους υπαινιγμούς για συμφωνίες. Η διμοιρία που υπάρχει παρέχει περισσότερη προστασία», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment