PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Μηλιός: Οι υπέρμαχοι της λιτότητας συγχαίρουν την κυβέρνηση


Η κυβέρνηση δέχεται συγχαρητήρια από όσους ακολουθούν πολιτικές ανάλογες με τις δικές της, υποστήριξε ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Η κυβέρνηση δέχεται συγχαρητήρια από όσους ακολουθούν πολιτικές ανάλογες με τις δικές της, υποστήριξε ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μηλιός, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ FM ο κ. Μηλιός δήλωσε ότι «είναι αλήθεια ότι όλοι δίνουν συγχαρητήρια, αλλά είναι αυτοί που ακολουθούν τις ίδιες πολιτικές. Η πολιτική Σαμαρά είναι όμοια με την πολιτική Μέρκελ, Ρέντσι ή αυτή που ακολουθείται στην Ισπανία, στην Ιρλανδία και αλλού. Είναι γενικό το πρόβλημα, και αυτή η πολιτική διχάζει τις κοινωνίες».

Σύμφωνα με τον κ. Μηλιό «τα νέα μέτρα θα είναι η απελευθέρωση των απολύσεων, σε μια κατάσταση με 30% ανεργία και μέτρα που ήδη έχουν ισοπεδώσει τους μισθούς στα 580 ευρώ, ενώ δεν γίνεται τίποτα ούτε για τη μαύρη εργασία, υιοθετώντας τις πιο ελαστικές μορφές της».

Εκτίμησε, παράλληλα, ότι θα υπάρξει αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, υποστηρίζοντας ότι «δεν θα γλιτώσουμε την αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού εις βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των ασφαλισμένων- και η ισοπέδωση των ταμείων θα είναι προς τα κάτω για ακόμη μία φορά» αλλά και ότι «θα έχουμε επιπτώσεις με τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων με τον τρόπο που γίνονται».

Σημείωσε, επίσης, πως το ότι θα βγει η χώρα στις αγορές έχει περισσότερο επικοινωνιακό χαρακτήρα, διότι το επιτόκιο 5%, με 5 δισ., για 5 χρόνια δεν επιλύει το πρόβλημα του χρέους, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Μηλιό «θέλει κούρεμα, και κυρίως σταμάτημα της λιτότητας, διότι θα βρεθούμε στην ίδια κατάσταση. Γιατί εκτινάχθηκε το χρέος; Διότι μειώθηκε αυτό που παράγει η χώρα και μεγάλωσε έτσι το χρέος».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την Ευρωβουλή, ο κ. Μηλιός είπε ότι δεν έχει ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο «αλλά εφόσον με επιλέξει το κόμμα μου θα είμαι» προσθέτοντας πως «βασική αρχή μας είναι ότι σε όποια θέση μάς επιλέξει το κόμμα μας, επειδή η μάχη αυτή είναι σημαντική, θα τη δώσουμε».

Για την υστέρηση που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις είπε πως «βεβαίως μας προβληματίζει» και το απέδωσε «κατά μεγάλο μέρος στην άρνηση του κόσμου να απαντήσει» λέγοντας πως «τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν μπει για μια πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου στο ίδιο κάδρο κριτικής, οπότε επιλέγουν να μην απαντήσουν».

«Μελετάμε τις δημοσκοπήσεις, τις λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη, αλλά ξέρουμε ότι είναι δημοσκοπήσεις. Για να το πω θετικά, είμαστε εδώ για να τις ανατρέψουμε. Το έχουμε κάνει και στο παρελθόν. Κάθε στιγμή πρέπει και να βελτιωνόμαστε και να κάνουμε πιο καθαρές τις θέσεις μας. Επομένως, κάθε μήνυμα το λαμβάνουμε. Δεν μας πείθει η συνολική εικόνα που έχουμε, ότι μπορεί να είναι διαφορετικά τα πράγματα από μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μηλιός.

Αναφερόμενος στο «Ποτάμι» είπε πως του «θυμίζει εγχειρήματα όπως του κ. Αβραμόπουλου κ.ά., τα οποία ξεκίνησαν με μια πολύ θετική δημοσκοπική εικόνα και μετά κατέρρευσαν» και εξήγησε: «Αυτό το λέω, διότι στην επαφή μου στην κοινωνία δεν παρατηρώ μεγάλο προβληματισμό σχετικά με το “Ποτάμι”. Για την ακρίβεια, κανέναν…».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment