PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Κουμουτσάκος: Καταργούν το μπόνους γιατί καταρρέει δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ



Στη δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, την πρόθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. 

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «όσο ο Πρωθυπουργός έβλεπε τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά, ήθελε το ισχύον εκλογικό σύστημα και συμπληρώνει ότι ίδιος εκμεταλλεύτηκε δυο φορές το εκλογικό μπόνους. «Τώρα, που βλέπει το κόμμα του να καταρρέει, θέλει να αφαιρέσει αυτή τη δυνατότητα από τη Νέα Δημοκρατία», συμπληρώνει.

Ακόμη, ο κ. Κουμουτσάκος διερωτάται αν υπάρχει «έστω και ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι αν ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις, θα άλλαζε τον εκλογικό νόμο».

Πάντως, εμφανίζεται βέβαιος ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές «ό,τι και να κάνει, ό,τι και να σκαρφιστεί» ο Πρωθυπουργός.

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. υποστηρίζει ότι στόχος του κ. Τσίπρα είναι να πάει αλλού τη δημόσια συζήτηση «σε μια στιγμή που οι πολίτες υφίστανται τις πιο σκληρές συνέπειες της πολιτικής του – περικοπές συντάξεων, φουσκωμένα εκκαθαριστικά, αυξημένος ΦΠΑ».

«Αφού έχει ήδη διαπιστώσει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τίποτε από όσα έλεγε, επιλέγει -όπως ο ίδιος είπε στο γραμματέα του ΚΚΕ- να χρησιμοποιήσει το σύνθημα της απλής αναλογικής ως φύλλο αριστερής συκής», συμπληρώνει.

Κατά τον κ. Κουμουτσάκο, η πρόταση της κυβέρνησης «αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες, αποδεικνύει αδίστακτο κομματικό καιροσκοπισμό και απειλεί να σύρει τη χώρα στη δίνη της ακυβερνησίας».

Αναφορικά με την πρόβλεψη της πρότασης για δικαίωμα ψήφου στα 17 ο εκπρόσωπος παρατηρεί ότι οι νέοι «δεν στηρίζουν και δεν πρόκειται να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ, διότι τους έχει στερήσει την ελπίδα και την προοπτική».

«Επιπλέον», συνεχίζει, «αρνείται να δώσει στους νέους που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο που μένουν».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment