PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Κατρούγκαλος: Η μαγκούρα του Γκόρτσου ποτέ δεν ήταν το σύμβολο της αγροτιάς


«Η μαγκούρα του Γκόρτσου ποτέ δεν ήταν το σύμβολο της αγροτιάς, αλλά της μικροπολιτικής», ήταν το σχόλιο που έκανε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, για τα επεισόδια που στιγμάτισαν τις αγροτικές συγκεντρώσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι οι αγρότες θα προσέλθουν στο διάλογο: «είμαι βέβαιος ότι θα έρθουν γιατί δεν είναι οι μαγκουροφόροι. Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο αγροτιάς αλλά της μικροπολιτικής. Η συντριπτική πλειονότητα των αγροτών θα συζητήσει γιατί στόχος είναι η ανάταξη της οικονομίας μας». Ανέφερε ακόμη ότι «θα μπορούσαμε να συζητήσουμε» την δημιουργία τριών Ταμείων αντί για ένα.

Μάλιστα ο υπουργός αναφέρθηκε εμμέσως και στην πρόταση Τόμσεν για περικοπές συντάξεων αποκαλύπτοντας ότι η Ελλάδα «έχει καταθέσει την δική της πρόταση πoυ έγινε δεκτή από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Αναφερόμενος ειδικά στο ασφαλιστικό καθεστώς των αγροτών ο Γ. Κατρούγκαλος αναρωτήθηκε: «είναι βιώσιμη η κατάσταση για αγρότες; Ο ΟΓΑ εισπράττει 3,3, δις ευρώ από κράτος και 390 εκατ. ευρώ από αγρότες. Το 97% της χρηματοδότησης ήταν από το κράτος και τι εισέπραττε ο αγρότης; Τον είχατε δεύτερης κατηγορίας».

Ακόμη ο υπουργός Εργασίας έδωσε στοιχεία για την ασφαλιστική κατάσταση των αγροτών:

  • στην κατώτατη ασφαλιστική κατηγορία – δηλαδή εισόδημα ανειδίκευτου εργάτη – που είναι το 88% των αγροτών, στο τέλος της μεταβατικής περιόδου η επιβάρυνση θα είναι 93 ευρώ το μήνα και θα πάρει σύνταξη 384 ευρώ και ότι επιπλέον αντιστοιχεί στο αναλογικό κομμάτι.
  • το 55% των αγροτών είναι στην τρίτη ασφαλιστική κλάση και πληρώνουν 954 ευρώ το χρόνο πληρώνουν. Το 2017 θα είναι 150 ευρώ παραπάνω το χρόνο. Και σε αντάλλαγμα θα πάρουν εθνική σύνταξη.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Leave a Comment