PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Κατρούγκαλος: Γυρίζουμε σελίδα


«Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, γυρίζουμε σελίδα» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, λίγο νωρίτερα, σε δηλώσεις στον ‘Αγιο Νικόλαο Λασιθίου, ενώ επανέλαβε την πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης να μην μειωθούν συντάξεις.

Ο υπουργός, ο οποίος μίλησε σε ξενοδοχείο της πόλης με θέμα «τι νομοθετήθηκε σε Φορολογικό – Ασφαλιστικό- τι θέλουμε γι Εργασιακά» έκανε λόγο για «άνοιγμα στην κοινωνία», ενώ σχολιάζοντας τις χθεσινές εντάσεις σημείωσε πως «αυτό το άνοιγμα μικρές ομάδες προσπάθησαν να το ματαιώσουν»

Πριν την ομιλία του ο υπουργός Εργασίας σε δηλώσεις του τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε πάλι τη πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και με τη συνταγματική αναθεώρηση να δώσουμε τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα της διαπλοκής».

Ο κ. Κατρούγκαλος συνέχισε λέγοντας πως «οι αντισυγκεντρώσεις καμιά σχέση δεν έχουν με την Αριστερά. Αυτοί που σκότωσαν τον Λαμπράκη δεν ήταν Αριστεροί» και πρόσθεσε: «Εμείς θα συνεχίσομε χωρίς να φοβόμαστε τραμπουκισμούς αυτών των μικρών ομάδων. Γι’ αυτό ανοιγόμαστε στην κοινωνία γιατί είμαστε η ελπίδα της κοινωνίας και ένα πολιτικό σύστημα διαφορετικό και για μια επιστροφή σε συνθήκες που δεν θάναι αυτές της μιζέριας μετά από έξι χρόνια».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κατρουγκαλος ανέφερε ότι πρέπει «Να ξεχωρίσαμε όμως τον ψόγο που δίνουν οι πολίτες αβίαστα και οι συγκεκριμένες ομάδες είτε τραμπούκων οι ανθρώπων που νομίζουν ότι παίζουν την επανάσταση στο πλαίσιο της μικρής μιζέριας των 5-6 ατόμων».

Ακόμη ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θέλει τα συνδικάτα μαζικά και επιδιώκει την ανοιχτή συζήτηση με αυτά, ενώ σημείωσε: «θέλουμε να ελπίζουμε ότι με την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που είναι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό. Αυτή η σημερινή κατάσταση των συνδικάτων που κανένα δεν ικανοποιεί πρέπει να αλλάξει».

Εξ’ άλλου ο ίδιος ανέφερε ότι την φωνή της κοινωνίας και των αγροτών φυσικά και την ακούμε και αυτό, όπως είπε, ήταν ακριβώς το μήνυμα που ήθελε να στείλει: «Άλλο η κοινωνία, άλλο τα συνδικάτα, άλλο οι τραμπούκοι…».

Τέλος ο κ. Κατρουγκαλος επανέλαβε ότι «έχουμε μια πολιτική δέσμευση ότι δεν θα μειώσουμε τις συντάξεις. Δεν μειώσαμε καθόλου μισθούς δεν μειώσαμε κύριες συντάξεις και αυτή είναι η βασική μας διαφορά από την προηγούμενη διακυβέρνηση» ισχυρίστηκε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment