PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γ. Δραγασάκης: Σε φάση σταθεροποίησης η οικονομία


Η οικονομία βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, κατόπιν της συνάντησής του με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη.

«Για πρώτη φορά συντρέχουν οι προϋποθέσεις πραγματικής ανάκαμψης» συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης και προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην κινητοποίηση των επενδύσεων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να αποδώσουν καρπούς οι προσπάθειες, θα πρέπει να υιοθετηθεί ένα νέο, αποτελεσματικό και αποδοτικό μοντέλο συνεργασίας ανάμεσα στο κράτος, τις κοινωνικές συλλογικότητες και τους δρώντες της αγοράς.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στις ρυθμίσεις, οι οποίες δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη, ενώ κατέστησε αναγκαία την εξασφάλιση «δεύτερων ευκαιριών» σε μικρομεσαίους εμπόρους και επιχειρηματίες.

Μεταξύ των μέτρων – στήριξης που εξετάστηκαν, συγκαταλέγεται η δυνατότητα παροχής ρευστότητας, μέσω ειδικών τραπεζικών προγραμμάτων και νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, τα οποία εστιάζουν στον μικρο-δανεισμό.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment