PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γ. Δραγασάκης: Αναγκαία η συμμετοχή των εργαζομένων στα δ.σ. των τραπεζών


Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, συναντήθηκε σήμερα το προεδρείο της ΟΤΟΕ, με κεντρικό θέμα συζήτησης να αποτελούν οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών και του ΤΧΣ.

Ο αντιπρόεδρος αναγνώρισε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα κριτήρια που επέβαλαν οι δανειστές και ψήφισε η κυβέρνηση, δηλώνοντας μεταξύ άλλων, ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση στηρίζει την ανάγκη συμμετοχής εκπροσώπων των εργαζομένων στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών.

Όσον αφορά τα «κόκκινα δάνεια», κοινός τόπος αποτέλεσε η αναγκαιότητα αντιμετώπισης του προβλήματος προκειμένου το τραπεζικό σύστημα να επιτελέσει τον αναπτυξιακό του ρόλο.

Ο κ. Δραγασάκης μάλιστα, υπερθεμάτισε ότι βασική προϋπόθεση, για να παίξουν οι τράπεζες πλήρως τον ρόλο τους, είναι να διευθετηθούν τα κόκκινα δάνεια, ενώ δεσμεύτηκε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει – το συντομότερο δυνατό – το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο.

Από την πλευρά της, η ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων προανήγγειλε την ανάληψη διάφορων πρωτοβουλιών, προκειμένου οι τράπεζες να στηρίξουν την πραγματική οικονομία και τις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας.

Συγχρόνως, έθεσε και το ζήτημα της απορρόφησης των απολυμένων υπαλλήλων από τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και την BNP Paribas, το οποίο εξακολουθεί να εκκρεμεί, με την ΟΤΟΕ να ζητάει από την κυβέρνηση να συνδράμει στην άμεση εξεύρεση λύσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment