PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Γ. Μπεκιάρης: «Να δημιουργήσουμε δίχτυ παροχής υπηρεσιών υγείας στους Περιστεριώτες»


Στην κάμερα του PeristeriNews.gr μίλησε ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου και εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα υγείας.

Στην κάμερα του PeristeriNews.gr μίλησε ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου, Γιώργος Μπεκιάρης.

Ο κ. Μπεκιάρης γνωστός καρδιολόγος στο Περιστέρι, έχει αναλάβει θέσεις Διοίκησης Υγείας στο παρελθόν με απόλυτη επιτυχία αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όπως μας τόνισε τα τοπικά δρώμενα του Περιστερίου τον ενθουσιάζουν και είναι έτοιμος να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για την πόλη που ζει και αγαπάει.

P.N. κ. Μπεκιάρη είστε ένας νεοεκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου από τις πρόσφατες εκλογές του Μαΐου. Καταρχάς ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις.

Γ.Μ. Μου θέσατε μία πολύ καλή ερώτηση. Εγώ δεν είχα ασχοληθεί με τα δημοτικά ως τώρα. Έχω ασκήσει διοίκηση σε αρκετούς χώρους και έχω εμπειρία σε διοικητικά θέματα, όμως, δεν μου ήταν γνωστά τα δημοτικά θέματα.

Βλέπω ότι, όχι μόνο με ενθουσιάζουν αλλά πρόκειται να με απορροφήσουν διότι θα με φέρουν πιο κοντά στον πολίτη. Ως γιατρός, γνωρίζω ότι έρχομαι σε επαφή με τον πολίτη μόνο όταν αφορά την υγεία του. Η ενασχόληση με τα δημοτικά, αφορά όλους τους τομείς της ζωής του πολίτη.

Αυτό που με όρισε ο Δήμαρχος να ασχοληθώ είναι, τα θέματα υγείας των δημοτών. Σε αυτό πιστεύω πως έχω να προσφέρω πολλά, καθώς έχω ιδέες και λύσεις να προτείνω λόγω της πολύχρονης εμπειρίας μου στην άσκηση της ιατρικής, αλλά και της διοίκησης της ιατρικής. Συμπεραίνοντας, είμαι ευχαριστημένος που συμμετέχω στο Δημοτικό Συμβούλιο, με πολύπειρους Συμβούλους αλλά και έναν πανάξιο Δήμαρχο.

P.N. Όπως μας προαναφέρατε ο Δήμαρχος Περιστερίου σας όρισε ως Εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα Υγείας. Ποιες είναι οι κινήσεις που σκοπεύετε να κάνετε στο επόμενο διάστημα;

Γ.Μ. Οι ανάγκες που έχουν οι πολίτες σε θέματα υγείας, είναι πάρα πολλές και αφορούν διάφορους τομείς. Η υγεία είναι ένα ευρύ πεδίο, στο οποίο μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αρκετές ενέργειες όπως πρόληψη νοσημάτων και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, είτε οξέων, είτε χρόνιων.

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα «δίχτυ» παροχής υπηρεσιών υγείας σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς. Επίσης, υπάρχουν αρκετοί εθελοντές-ιατροί οι οποίοι θα πηγαίνουν στα σπίτια και εκείνων που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να πλησιάσουν τον γιατρό και θα τους βοηθούν είτε είναι άποροι, είτε είναι εύποροι, είτε έχουν ασφαλιστική κάλυψη, είτε όχι. Πρόσφατα, ήρθαμε σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Πανεπιστημίου, ο οποίος πρότεινε να συμμετάσχει ο Δήμος Περιστερίου σε μια μεγάλη επιδημιολογική μελέτη που αφορά τον αυτισμό, και συμμετέχουν επίσης, το Νοσοκομείο Παίδων αλλά και ένα μεγάλο Αμερικάνικο πανεπιστήμιο.

Πρέπει να τονίσω πως είμαστε ο μόνος Δήμος της Αττικής που θα συνδράμουμε σε αυτή τη προσπάθεια. Είναι ένα σοβαρότατο θέμα που αφορά ολόκληρη την Ελλάδα. Άρα, συνοψίζεται πως έχουμε αρκετά πράγματα να κάνουμε όσον αφορά την πρόληψη και θεραπεία προβλημάτων υγείας αλλά και τις κοινωνικές παροχές. Επιπλέον, στη πόλη μας λειτουργούν δύο μεγάλες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Το ΠΕΔΥ Περιστερίου (πρώην ΙΚΑ) και το Κέντρο Υγείας Περιστερίου. Πιστεύω πως θα συνεργαστούμε άριστα και με τις δύο μονάδες και θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τη παρεχόμενη βοήθεια στους κατοίκους της πόλης, και ειδικότερα στους ανασφάλιστους, τους ανήμπορους και τους άπορους.

P.N. Είναι γνωστή η θητεία σας ως διευθυντής του ΙΚΑ Περιστερίου και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Αυτή τη στιγμή ποιο πιστεύετε πως είναι το επίπεδο του ΙΚΑ στην πόλη μας;

Γ.Μ. Η πόλη μας, ως γνωστόν, είναι ο τρίτος μεγαλύτερος Δήμος της Αττικής σε κατοίκους μετά από την Αθήνα και τον Πειραιά. Φυσικά, είχε μεγάλη ανάγκη παροχής υπηρεσιών υγείας διότι δεν διαθέτει νοσοκομείο. Το έργο αυτό είχαν αναλάβει το πρώην ΙΚΑ, στη συνέχεια ο ΕΟΠΥΥ και τώρα το ΠΕΔΥ.

Όταν αυτές οι δομές λειτουργούσαν άρτια, η μονάδα Περιστερίου ήταν η καλύτερη στην Ελλάδα και εξυπηρετούσε καθημερινά 3500 πολίτες. Αυτή δεν είναι διαπίστωση δική μας, ήταν διαπίστωση της κεντρικής διοίκησης του ΙΚΑ.

Μάλιστα, πολλοί διευθυντές άλλων μονάδων του ΙΚΑ έρχονταν στο Περιστέρι για να δουν πως λειτουργεί η μονάδα και να οργανώσουν τις δικές τους ανάλογα. Δυστυχώς η κρίση έπληξε όλους τους τομείς και τα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ άρχισαν να υπολειτουργούν. Η πολιτική της Κυβέρνησης άλλαξε και οι υπηρεσίες παροχής πρωτοβάθμιας υγείας έχουν μετατεθεί στους ιδιώτες ιατρούς.

P.N. Μέχρι σήμερα στο Περιστέρι έχουν δημιουργηθεί κάποιες άλλες προσπάθειες Κοινωνικών Ιατρείων. Θα θέλαμε την άποψή σας για τα συγκεκριμένα.

Γ.Μ. Πιστεύω ότι εννοείτε τα κοινωνικά ιατρεία που έχουν δημιουργηθεί από τη Μητρόπολη. Το κοινωνικό ιατρείο της Κηπούπολης αλλά και το κοινωνικό ιατρείο για άτομα με ειδικές ανάγκες, στο ναό του Αγίου Αντωνίου.

Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε πως ο Μητροπολίτης είναι ένας άνθρωπος που πάντα βρίσκεται κοντά στο πολίτη και στο λαό, πόσο μάλλον τώρα, εν μέσω κρίσης. Πράγματι, αυτά τα κοινωνικά ιατρεία λειτουργούν, έχουν στελεχωθεί από εθελοντές και προσφέρουν σημαντικό έργο.

Εμείς θέλουμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας στον Μητροπολίτη, όχι ως σύμβουλοι Δήμου αλλά σαν ιατροί, ειδικοί σε αυτά τα θέματα και μαζί να δημιουργήσουμε ότι είναι καλύτερο για τον πολίτη. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment