PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα στο ΜΕΤΡΟ


Έντονη ανησυχία στο επιτελείο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας καθώς φοβούνται νέο τυφλό χτύπημα από τη μυστηριώδη οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο μετρό του Αιγάλεω.

Εντονη ανησυχία στο επιτελείο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας καθώς φοβούνται νέο τυφλό χτύπημα από τη μυστηριώδη οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο μετρό του Αιγάλεω.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν ακόμη στα χέρια τους προκήρυξη κάποιας οργάνωσης με ανάληψη ευθύνης και κυρίως αναφορά στους λόγους για τους οποίους επέλεξαν οι άνθρωποι αυτοί ένα τέτοιο χτύπημα στο μετρό, και γι’ αυτό βρίσκονται ακόμη σε κόκκινο συναγερμό.

Η απόπειρα τυφλού χτυπήματος στο μετρό είναι πρωτοφανής για τη χώρα μας καθώς οι ελληνικές οργανώσεις του λεγόμενου «αντάρτικου πόλεων» πάντα προειδοποιούσαν για τα χτυπήματά τους, ώστε να μην υπάρχουν αθώα θύματα κατά τη διάρκεια των βομβιστικών τους επιθέσεων. Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που έχουν αναλάβει τις έρευνες έχουν στηρίξει τις ελπίδες τους στις κάμερες του μετρό.

Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», από την έρευνα που έχουν κάνει στο καταγεγραμμένο υλικό, έχουν εντοπίσει δύο άτομα που επιβιβάζονται στον συγκεκριμένο συρμό την επίμαχη ώρα από τον σταθμό του Συντάγματος. Πρόκειται για άτομα νεαρής ηλικίας, τα οποία έχουν σακίδια στους ώμους.

Οι δύο νεαροί δεν φαίνεται να γνωρίζονται μεταξύ τους ή τουλάχιστον έτσι δείχνουν καθώς επιβιβάζονται στο ίδιο βαγόνι χωρίς να ανταλλάξουν κουβέντα. Ωστόσο, επειδή υπάρχει συνωστισμός δεν είναι δυνατό να απομονωθούν τα χαρακτηριστικά των δύο ανδρών.

Πρόκειται όμως για τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης, η οποία ευτυχώς ποτέ δεν εκδηλώθηκε, λόγω κατασκευαστικού λάθους στον μηχανισμό πυροδότησης; Σε αυτό το καίριο ερώτημα οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσουν σαφή απάντηση.

Παράλληλα, από την ομάδα των ορφανών αποτυπωμάτων που έχουν βρεθεί στη χάρτινη πράσινη τσάντα, στην οποία ήταν τοποθετημένος ο ισχυρός εμπρηστικός μηχανισμός, κανένα δεν έχει ταυτοποιηθεί. Αν και δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης από καμία τρομοκρατική οργάνωση, από το μυαλό των αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δεν έχει φύγει το σενάριο πίσω από το τυφλό χτύπημα να βρίσκεται η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Το γεγονός πως ο ισχυρός εμπρηστικός μηχανισμός στον τερματικό σταθμό του Αιγάλεω έχει πολλές ομοιότητες με ανάλογους που είχε τοποθετήσει σε στόχους της Θεσσαλονίκης, το 2009, η συγκεκριμένη οργάνωση, υποχρεώνει τους αξιωματικούς του αντιτρομοκρατικού επιτελείου να εξετάζουν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο της επαναδραστηριοποίησης ενός «κρυφού» πυρήνα, ο οποίος έχει ξεφύγει από τη σύλληψη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment