Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Φορολογικός εκπρόσωπος για όσους δεν έχουν ταχυδρομική διεύθυνση στην Ελλάδα

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Η απόφαση ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Φορολογικό εκπρόσωπο θα ορίζουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δεν έχουν ταχυδρομική διεύθυνση στην Ελλάδα.

Οι υπόχρεοι φορολογούμενοι θα πρέπει να ορίσουν φορολογικό εκπρόσωπο με την υποβολή στη φορολογική διοίκηση, της σχετικής για τη χορήγηση ΑΦΜ δήλωσης, συνυποβάλλοντας υποχρεωτικά το έντυπο Μ7 «Δήλωση Σχέσεων Φορολογουμένου» και απλή έγγραφη δήλωση με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής τους, για τον ορισμό του.

Με τις ανωτέρω δηλώσεις, θα δηλώνεται υποχρεωτικά η πλήρης διεύθυνση κατοικίας του φορολογούμενου στην αλλοδαπή και η διεύθυνση της ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας.

Το πρόσωπο που ορίζεται φορολογικός εκπρόσωπος, ουδεμία ευθύνη φέρει για την εκπλήρωση ή μη των φορολογικών υποχρεώσεων του φορολογούμενου».

Στο φορολογούμενο που δε γνωστοποιεί στη φορολογική διοίκηση, το διορισμό φορολογικού εκπροσώπου, θα επιβάλλονται πρόστιμα από 100 έως και 2.500 ευρώ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικό «μπλόκο» στις ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος

Peristerinews.gr Newsroom

Πρωτογενές πλεόνασμα 6,53 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο

Peristerinews.gr Newsroom

Εξωδικαστικός: Νέα προστασία για την κύρια κατοικία από σήμερα

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment