• Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Φορολογικές δηλώσεις: Τι πρέπει να προσέξετε στα έντυπα Ε1 και Ε2

Peristeri News
Μάι31/ 2021

Μέχρι τέλος Ιουλίου καλούνται να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις τους πάνω από 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι, με την πλατφόρμα στο Taxisnet να παραμένει ανοιχτή από την Πέμπτη 27 Μαΐου.

Ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε 8 δόσεις έως και τον Φεβρουάριο, ή και εφάπαξ – μέχρι τις 28 Ιουλίου – με έκπτωση 3%.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί και έως τα τέλη Αυγούστου, σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, θα πρέπει να καταβληθεί διπλή δόση (Ιουλίου – Αυγούστου).

Πώς συμπληρώνουμε Ε1 και Ε2

Η ΑΑΔΕ δημοσιοποίησε έναν αναλυτικό οδηγό για τη συμπλήρωση των εντύπων Ε1 και Ε2.

Διαβάστε παρακάτω τις απαντήσεις σε 56 ερωτήσεις, ώστε να είστε βέβαιοι ότι δεν θα κάνετε κανένα λάθος:

1. Κατά την επιβεβαίωση των σταθερών στοιχείων της δήλωσης εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης το μήνυμα: «Αποκλεισμός αναδυόμενου παραθύρου. Το αναδυόμενο παράθυρο έχει αποκλειστεί. Για να δείτε αυτό το αναδυόμενο παράθυρο ή περαιτέρω επιλογές κάντε κλικ εδώ …» (Pop-up blocked. To see this pop-up or additional options click here …). Τι πρέπει να κάνω;

Κάντε κλικ και επιλέξτε: Να επιτρέπονται τα αναδυόμενα παράθυρα από αυτήν την τοποθεσία πάντοτε … (Always Allow Pop-ups from This Site …). Εμφανίζεται παράθυρο που ρωτάει: Θέλετε να επιτρέπονται τα αναδυόμενα παράθυρα από την τοποθεσία ‘www …’; (Would you like to allow pop-ups from ‘www …’?) Επιλέξτε ΝΑΙ (YES). Επιλέξτε Επανάληψη (Retry).

2. Συμπληρώνοντας τη δήλωση Ε1 μου εμφανίζονται ερωτηματικά (???) σε διάφορα πεδία. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Το πιθανότερο είναι ότι χρησιμοποιείτε λογιστικό πρόγραμμα το οποίο δεν είναι συμβατό με τις προδιαγραφές των προγραμμάτων της Α.Α.Δ.Ε

3. Πώς μπορώ να υποβάλω τη φορολογική μου δήλωση;