PeristeriNews.gr
Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις: Τέλος χρόνου – Δεν δίνεται παράταση


Λίγες ώρες έχουν ακόμη στη διάθεσή τους όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμη τη δήλωσή τους, αν θέλουν να αποφύγουν το πρόστιμο. Παρά το πρόβλημα που παρατηρήθηκε στο σύστημα του taxisnet το πρωί, εξαιτίας της εξαιρετικά αυξημένης επισκεψιμότητας, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθάρισε πως δεν εξετάζει άλλη παράταση.

«Δεν υπάρχουν σκέψεις για νέα παράταση. Έχουν ήδη δοθεί δύο παρατάσεις» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ενώ ανέφερε ότι η διαδικασία σχεδόν έχει ολοκληρωθεί, καθώς έχει υποβληθεί η συντριπτική πλειονότητα των δηλώσεων, που ανέρχονται σε 6,2 εκατομμύρια.

Μέχρι και αύριο θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη και δεύτερη δόση του φόρου. Όσοι επιθυμούν μπορούν να καταβάλουν το φόρο εφάπαξ κερδίζοντας έκπτωση 3%.

Ημερομηνίες Πληρωμής

– Πρώτη & δεύτερη δόση πληρωμής έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

– Τρίτη δόση πληρωμής έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

  • Τέταρτη δόση πληρωμής έως και την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022
  • Πέμπτη δόση πληρωμής έως και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022
  • Έκτη δόση πληρωμής έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022
  • Έβδομη δόση πληρωμής έως και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023
  • Όγδοη δόση πληρωμής έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023
Τι θα γίνει με τα μέτρα στήριξης

Αναφερόμενος στη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να επεκτείνει τη γραμμή άμυνας που έχει χτίσει σε ό,τι αφορά την ακρίβεια, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει δυνατότητα για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2023 και αύξηση κάποιων συντάξεων.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει τελικά ξεχωριστό επίδομα για το φυσικό αέριο, απάντησε ότι αυτό θα αξιολογηθεί ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ενώ για το ενδεχόμενο νέας ενίσχυσης στην αγορά καυσίμων, είπε ότι εξαρτάται από το ποια θα είναι η τιμή του ρεύματος και του φυσικού αερίου. «Αν χρειαστούν υψηλότερες επιδοτήσεις εκεί, τότε περιορίζονται οι δυνατότητες για άλλες ενέργειες» ξεκαθάρισε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment