Διεθνή

Φον ντερ Λάιεν: Οι ευρωπαϊκές χώρες θα ξεκινήσουν την ίδια ημέρα τους εμβολιασμούς

Την ίδια μέρα θα μπορούν να ξεκινήσουν τις εκστρατείες εμβολιασμού κατά του Covid-19 οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και με την προϋπόθεση ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου (EMA) εγκρίνει το εμβόλιο που έχει αναπτυχθεί από τις Pfizer-BioNTech.

Υπενθυμίζεται ότι άλλαξε χθες η ημερομηνία συνάντησης της Επιτροπής για τα Φάρμακα Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου (EMA μετά την παραλαβή χθες το απόγευμα πρόσθετων δεδομένων που ζήτησε η CHMP από την εταιρεία και εν αναμονή του αποτελέσματος της αξιολόγησής της, έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνάντηση της CHMP για τις 21 Δεκεμβρίου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εάν είναι δυνατόν. Η συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Δεκεμβρίου θα διατηρηθεί εάν χρειαστεί.

«Εν τέλει, εντός μίας εβδομάδας, το πρώτο εμβόλιο θα έχει εγκριθεί, κατά συνέπεια, οι εμβολιασμοί θα μπορέσουν να ξεκινήσουν αμέσως…είναι μία τεράστια επιχείρηση», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Ας ξεκινήσουμε λοιπόν όσο το δυνατόν ταχύτερα αυτήν την εκστρατεία εμβολιασμού όλοι μαζί οι είκοσι επτά, με έναρξη την ίδια ημέρα», πρόσθεσε.

Related posts

Ακάρ: Το κολύμπι θα φανεί χρήσιμο στους Έλληνες

Peristeri News

Ν. Αναστασιάδης: Η Τουρκία παραβιάζει συστηματικά το διεθνές δίκαιο

Peristeri News

Πολωνία: Ανησυχία για τη Ζαπορίζια, διανέμονται δισκία ιωδίου

Peristeri News

Leave a Comment