Διεθνή

Φον ντερ Λάιεν: Εκτός Swift ρωσικές τράπεζες

Εκτός Swift τίθεται συγκεκριμένος αριθμός ρωσικών τραπεζών, ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Πρώτον, δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι ένας συγκεκριμένος αριθμός ρωσικών τραπεζών θα αφαιρεθεί από το SWIFT. Θα τους σταματήσει να λειτουργούν παγκοσμίως και θα εμποδίσει ουσιαστικά τις ρωσικές εξαγωγές και εισαγωγές», τόνισε.

«Θα παραλύσουμε τα περιουσιακά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας. Αυτό θα παγώσει τις συναλλαγές της», υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Θα εργαστούμε για να απαγορεύσουμε στους Ρώσους ολιγάρχες να χρησιμοποιούν τα χρηματοοικονομικά τους περιουσιακά στοιχεία στις αγορές μας. Ο Πούτιν ξεκίνησε μια πορεία με στόχο να καταστρέψει την Ουκρανία. Αλλά αυτό που κάνει επίσης, στην πραγματικότητα, καταστρέφει το μέλλον της χώρας του».

Οι κυρώσεις, που συμφωνήθηκαν με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, τον Καναδά, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιλαμβάνουν επίσης περιορισμό της ικανότητας της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας να υποστηρίξει το ρούβλι.

Τι είναι το swift

Το Swift («Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication») είναι το μεγαλύτερο δίκτυο πληρωμών στον κόσμο, στο οποίο συμμετέχουν περίπου 11.000 τράπεζες σε περισσότερες από 200 χώρες.

Είναι η βάση των περισσότερων διεθνών συναλλαγών.

Related posts

Ιταλία: Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Μ. Ντράγκι

Peristeri News

Γκρίζοι Λύκοι: «Ξέρουμε πώς να καταστρέψουμε την Αθήνα»

Peristeri News

ΕΕ: Σύσταση για τέταρτη δόση του εμβολίου στους άνω των 60

Peristeri News

Leave a Comment