PeristeriNews.gr
Διεθνή

Φίσερ: «Ας ξεχάσουμε την Ε.Ε με 27 μέλη»


«Ας ξεχάσουμε την ΕΕ με 27 μέλη», ανέφερε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ που υποστήριξε ότι δεν μπορεί να φανταστεί «πώς αυτά τα 27 κράτη θα μπορούσαν ποτέ να καταλήξουν σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις».

«Ας ξεχάσουμε δυστυχώς την ΕΕ με 27 μέλη», ανέφερε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ που υποστήριξε ότι δεν μπορεί να φανταστεί «πώς αυτά τα 27 κράτη θα μπορούσαν ποτέ να καταλήξουν σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις».

Ο Φίσερ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μέρκελ, για την οποία υποστήριξε ότι είναι η χειρότερη από το 1949 και επέστησε την προσοχή «να μη χάσουμε την Ευρώπη», αφού όπως είπε «η ήπειρος θα επιβιώσει και χωρίς το ευρώ, αλλά έτσι θα ήταν ένα νεκρό πολιτικό και πολιτιστικό εγχείρημα».

Ο πρώην ΥΠΕΞ της Γερμανίας ανέφερε ακόμη ότι μια ομάδα κρατών αποτελούμενη από τα 17 κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα μικρότερη Ένωση , στο πρότυπο της της ζώνης Σένγκεν.

«Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι ένα σχέδιο δέκα σημείων για την Ευρώπη, για πολιτική ένωση», δήλωσε, ενώ υποστήριξε ότι είναι αναπόφευκτο στο μέλλον η ΕΕ να γίνει μια Ένωση στην οποία τα πλουσιότερα κράτη θα βοηθούν οικονομικά τα φτωχότερα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Leave a Comment