PeristeriNews.gr
Διεθνή

Φιλιππίνες: Κλιμακώνει ο Ντουτέρτε ενάντια σε Ε.Ε. – ΗΠΑ


Τις επιθέσεις του ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις ΗΠΑ συνέχισε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, σημειώνοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει εάν αποσύρουν τη βοήθειά τους προς τη χώρα του.

Ο κ. Ντουτέρτε, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής του κράτους στις 30 Ιουνίου για εξαετή θητεία, ανήκει στο κεντροαριστερό – αριστερό «Φιλιππινικό Δημοκρατικό Κόμμα – Δύναμη του Λαού», ωστόσο επικρίνεται ως ακραία λαϊκιστής για την εκστρατεία δολοφονιών εμπλεκομένων με το εμπόριο και τη χρήση ναρκωτικών χωρίς δίκη την οποία έχει διατάξει, με τη συμμετοχή της αστυνομίας αλλά και παρακρατικών ένοπλων σωμάτων.

Ο ίδιος έχει καταφερθεί συχνά με υβριστικές εκφράσεις ενάντια στις ΗΠΑ, τον πρόεδρό τους Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και την Ε.Ε., ενώ έχει εκφράσει τη βούλησή του να συνάψει στενότερες σχέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα σε γεωπολιτικό επίπεδο.

«Δεν περιμένω να με καταλάβουν οι ομάδες υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν περιμένω να με καταλάβει ο Ομπάμα, δεν περιμένω να με καταλάβει η Ε.Ε.», δήλωσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης απονομής βραβείων στην νότια φιλιππινική επαρχία του Μιντανάο.

«Μη με καταλαβαίνετε και εάν νομίζετε ότι ήρθε η ώρα, αποσύρετε τη βοήθειά σας, δεν θα ικετέψουμε γι’ αυτήν», κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment