PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Φασιστικά συνθήματα σε τοίχους σχολείου στο Περιστέρι – Τι ζητούν οι γονείς (photos)


Στα όρια τους έχουν φτάσει εκπαιδευτικοί και γονείς με την ασυδοσία που επικρατεί στον προαύλιο χώρο σχολείου στο Περιστέρι, όπου αντίκρισαν ακόμα και φασιστικά συνθήματα.

Αναφερόμαστε στο 12ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου όπου έπειτα από κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων βρεθήκαμε στο σημείο και καταγράψαμε τα όσα συμβαίνουν.

Πρόκειται για ένα σχολείο που πριν μερικά χρόνια ανακαινίστηκε από τον ΟΣΚ αλλά δεν έλαβε την απαραίτητη προσοχή σε καίρια σημεία που προβληματίζουν.

Το πιο βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι η περίφραξη του σχολείου είναι ιδιαίτερα χαμηλή κάτι που κάνει ευκολότερο το έργο εξωσχολικών στο να εισβάλλουν κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες στον προαύλιο χώρο.

Εκεί γίνεται χρήση αλκοολούχων ποτών και άλλων ουσιών με τις καταστάσεις να έχουν ξεφύγει πάρα πολλές φορές κάτι που μπορεί να αντιληφθεί κανείς και από τις καταστροφές του σχολικού κτιρίου.

Η καταστροφή δημόσιας περιουσίας δεν είναι κάτι που συμβαίνει μονάχα στο 12ο δημοτικό Περιστερίου αλλά και σε όλα τα άλλα σχολεία της Ελλάδας άλλες φορές περισσότερο και άλλες λιγότερο. Μάλιστα οι εκπαιδευτικοί του σχολείου στο Περιστέρι κρίνουν απαραίτητη την ύπαρξη φύλακα για να μην γίνονται όλες αυτές οι καταστροφές.

Αυτό που σπάνια βλέπουμε σε σχολεία του Περιστερίου είναι φασιστικά συνθήματα και συνθήματα μίσους για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Κάτι τέτοιο αντίκρισαν αυτές τις μέρες οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του 12ου δημοτικού σχολείου τονίζοντας πως το πρόβλημα έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Συγκεκριμένα εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων, μας ανέφερε ότι αυτή η κατάσταση υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό με το πρόβλημα να έχει επανειλημμένως τεθεί στη διοίκηση του Δήμου Περιστερίου. Μάλιστα όπως μας τόνισε, έχει εκπονηθεί μελέτη για την καλύτερη περίφραξη του σχολείου, η οποία έχει αποσταλεί στους ιθύνοντες της δημοτικής Αρχής.

Πέραν των φασιστικών συνθημάτων, καθημερινά γίνονται φθορές στο σχολικό κτίριο ενώ μέσα στο καλοκαίρι είχε γίνει και προσπάθεια να καεί το γραφείο της διευθύντριας του σχολείου.

Μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα το 12ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου διαθέτει ακόμα καυστήρα πετρελαίου και όχι φυσικό αέριο, αν και η παροχή του αερίου είναι τοποθετημένη στον τοίχο του σχολείου(!).

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα προβλήματα του εν λόγω σχολείου θα τεθούν και πάλι στη διοίκηση του Δήμου Περιστερίου με την ευχή να υπάρξει λύση στο πρόβλημά τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία που νόθευε τόνους καυσίμων και ποτών

Peristeri News

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

Leave a Comment