PeristeriNews.gr
Οικονομία

Φάιμαν: Βρισκόμαστε πιο κοντά σε συμφωνία με Ελλάδα



Οι πιθανότητες για μια συμφωνία με την Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τόσο θετικές όσο είναι σήμερα, υποστηρίζει ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

Οι πιθανότητες για μια συμφωνία με την Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τόσο θετικές όσο είναι σήμερα, υποστηρίζει ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα Osterreich.

«Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε (τώρα) πιο κοντά σε μία συμφωνία, από ό,τι προηγουμένως. Θα έλεγα ακόμη και ότι οι πιθανότητες για μία συμφωνία για την Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τόσο θετικές όσο είναι τώρα», τονίζει ο κ. Φάιμαν.

Σημειώνει, πάντως, ότι «απέχουμε ακόμη από ένα τελικό “ναι” για τη συμφωνία, διότι ορισμένες χώρες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα».

Ο Αυστριακός καγκελάριος θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει την προσφορά της διότι τώρα χρειάζονται περισσότερα από τα 53 δισ. ευρώ που ορίσθηκαν αρχικά.

Διαμηνύει, παράλληλα, ότι πρέπει να αποφευχθεί μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. «Οφείλουμε να αποφύγουμε ένα Grexit – αυτό θα συνιστούσε πισωγύρισμα για την Ευρώπη. Κατά συνέπεια, πρέπει να αναζητήσουμε μία εποικοδομητική λύση», τονίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Φάιμαν, μία τέτοια λύση δεν θα σήμαινε κούρεμα για τους πιστωτές, αλλά μείωση του βάρους του επιτοκίου με τη χορήγηση στην Ελλάδα περισσότερου χρόνου για την αποπληρωμή του χρέους της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ρεύμα: Αυξήσεις στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούνιο

Peristeri News

Πανάκριβη η βουτιά σε οργανωμένες παραλίες της Αττικής

Peristeri News

Απόβαση σε παραλίες και τουριστικούς προορισμούς από την ΑΑΔΕ

Peristeri News

Leave a Comment