PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Facebook: Παρουσίασε πρώτη φορά το «βιβλίο κανόνων»


To «βιβλίο των κανόνων» για τα είδη των αναρτήσεων, που επιτρέπει στην πλατφόρμα του, αποκάλυψε για πρώτη φορά σήμερα το Facebook, απαντώντας έτσι στο επίμονο αίτημα των τελευταίων μηνών να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στο φως για τον τρόπο, που λειτουργεί.

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης επί χρόνια είχε συγκεκριμένα στάνταρντς σχετικά με τις αναρτήσεις, που μπορεί κανείς να κάνει και ειδικά για θέματα όπως η χρήση ναρκωτικών, η σεξουαλική εργασία, ο εκφοβισμός, η ρητορική μίσους και η υποκίνηση σε βία.

Ωστόσο μόνο μία σύντομη και γενική εκδοχή των προτύπων αυτών είχε γίνει δημοσίως γωνστή. Τώρα η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ αποφάσισε να γνωστοποιήσει τις λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της, σε μία προσπάθεια, όπως επεσήμανε η Μόνικα Μπίκερτ, αντιπρόεδρος αρμόδια για την πολιτική προϊόντος και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, να ξεκαθαρίσει την όποια σύγχυση και να λειτουργεί με περισσότερη διαφάνεια. «Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους, που τραβάμε αυτές τις γραμμές, τι επιτρέπεται και τι όχι» σημείωσε η κ. Μπίκερτ μιλώντας σε δημοσιογράφους στα κεντρικά γραφεία του Facebook.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται στον απόηχο της σφοδρής κριτικής που έχει δεθχίε για την αποτυχία του να σταματήσει την προώθηση της ρητορικής μίσους, αλλά και για την απόκτηση πρόσβασης σε δεδομένα των χρηστών του από τρίτες εταιρείες. Το σκάνδαλο της Cambridge Analytica έχει πυροδοτήσει έντονη συζήτηση και για το ρόλο του στην πολιτική διαδικασία και τις εκλογές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment