Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει με δηλώσεις, αλλά με κυρώσεις

Την άποψή της ότι η «αυτό που καταλαβαίνει η Τουρκία δεν είναι οι δηλώσεις, αλλά οι κυρώσεις», εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, κ Γεννηματά δήλωσε ότι « Έχω πάρει πρωτοβουλίες εδώ και αρκετό καιρό. Έχω προκαλέσει τον κ. Μητσοτσάκη και εντός Βουλής. Θεωρώ ότι οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αποφασίσουν στο ίδιο τραπέζι μία εθνική γραμμή. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει εθνική γραμμή στην Ελλάδα. Και το γεγονός ότι στελέχη της κυβέρνησης λένε διαφορετικά πράγματα επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει μία ενιαία στρατηγική. Κανείς δεν ξέρει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας. Και το γεγονός ότι αρνείται ο κ. Μητσοτάκης να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και να εξασφαλίσει ένα αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό και ομοψυχία στη χώρα τον καθιστά υπεύθυνο. Αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για ότι συμβεί από εδώ και πέρα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρη».

«Το ίδιο συνέβαινε και με τον Τσίπρα. Δεν ήθελε το διάλογο και τη συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις για να έχει τα χέρια του λυμένα. Και το χειρότερο είναι ότι επιβεβαιωνόμαστε. Ότι υπάρχει διάλογος με την Τουρκία εν κρυπτώ. Κάτι που μάθαμε από τους Τούρκους. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα», συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Δεν μένω στις καταγγελίες απλώς, παίρνω πρωτοβουλίες διαρκώς. Έστειλα επιστολή και στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, οι οποίοι πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους και να υπάρξουν αποφάσεις όχι μόνο για το Ταμείο της ανασυγκρότησης και την επιτυχία της Συνόδου, αλλά στο πώς θα βάλει φρένο η Ευρώπη στις επιδιώξεις της Τουρκίας. Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία έχει ξεφύγει από τις προκλήσεις, έχει προχωρήσει σε παράνομες ενέργειες, σε επιθετικές πράξεις εναντίον μας. Η Τουρκία έχει μια ξεκάθαρα αναθεωρητική στρατηγική, καταπατά το διεθνές δίκαιο και επιθυμεί να συνομιλεί με όλους ως μία ισχυρή περιφερειακή δύναμη με τους δικούς της όρους. Αυτό που καταλαβαίνει η Τουρκία δεν είναι οι δηλώσεις, αλλά οι κυρώσεις. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τόνισε η κ. Γεννηματά.

«Aπό την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλάι των κατοίκων και αναδείξαμε ότι υπάρχουν ευθύνες»

Αναφορικά με την υπόθεση για το Μάτι, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι «από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλάι των κατοίκων και αναδείξαμε ότι υπάρχουν ευθύνες. Το χειρότερο από όλα είναι ότι το βράδυ, την ώρα που καίγονταν άνθρωποι και ενώ το γνώριζε η κυβέρνηση, έστησαν ένα επικοινωνιακό σόου για να καλύψουν τις ευθύνες αυτές. Πέρα από πρωτοσέλιδα, η δικαιοσύνη που έχει αναλάβει την υπόθεση πρέπει να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και όλα να έρθουν στο φως. Μιλάμε για πάνω από 100 ανθρώπινες ζωές, για παιδιά. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη. Δεν μπορώ ούτε να το σκέφτομαι και να το θυμάμαι. Ήταν ένας παράδεισος το Μάτι και έγινε δυστυχώς ένας χώρος τραγωδίας. Αξίζει λοιπόν για τη μνήμη των ανθρώπων, των δικών τους, αυτών που κατοικούν σήμερα στο Μάτι να βρεθεί ποιοι έχουν ευθύνες για αυτό που συνέβη».

Υπόθεση Novartis

Σχετικά με την υπόθεση Novartis, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι «υπάρχει η πολιτική σκευωρία και το σκάνδαλο του φαρμάκου. Και το σκανδαλώδες είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ασχολήθηκε με το στήσιμο της πολιτικής σκευωρίας και δεν αντιμετώπισε το σκάνδαλο του φαρμάκου. Με συνέπειες για τους Έλληνες πολίτες και για τη χώρα. Τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές και θα τα επαναλάβουμε την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Αποκαλύφθηκε μέσα στην Προανακριτική ότι υπήρχε σκευωρία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος πολιτικών τους αντιπάλων. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος των στελεχών μας. Από την άλλη πλευρά δεν διερευνήθηκε ποτέ το σκάνδαλο του φαρμάκου. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ τον τελευταίο χρόνο δεν προσπάθησαν να τεκμηριώσουν τη διεκδίκηση, να βρουν πόρους ως αποζημίωση για αυτό το σκάνδαλο, όπως πέτυχε η Αμερική. Τα έχω πει επίσημα και θεσμικά μέσα στη Βουλή από το 2018».

«Η φαρμακευτική δαπάνη που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια του εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ήταν μέρος του προβλήματος της κρίσης. Αλλά, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε απαλλάξει τον κ. Καραμανλή από τις ευθύνες του», συμπλήρωσε η πρόεδρος.

Related posts

Έφυγε από τη ζωή ο Δ. Αποστολάκης, πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Δεν κλείνουμε τα μάτια στη βία ούτε το καλοκαίρι

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Το συντομότερο η αποκατάσταση των πυρόπληκτων

Peristeri News

Leave a Comment