PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έξοδος των εκδρομέων: Αυξημένη η κίνηση στα διόδια Ελευσίνας


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα οι οποίοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα με όλα τα μέσα.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις εθνικές οδούς, αυξημένη κίνηση καταγράφεται στη Λεωφόρο Αθηνών από το ύψος του Χαϊδαρίου, καθώς και στα διόδια Ελευσίνας

Σύμφωνα με ενημέρωση της τροχαίας Αττικής αυτήν την ώρα τα αυτοκίνητα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες στο ρεύμα προς Ελευσίνα από τα διόδια Ρουπακίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας.

Επίσης αρκετή κίνηση υπάρχει και στη Λεωφόρο Αθηνών από το ύψος του Χαϊδαρίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα 42.574 αυτοκίνητα έχουν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο και 34.540 αυτοκίνητα προς Λαμία.

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 15:00 έως τις 22:00 σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και από τις 06:00 έως τις 16:00 αύριο Μεγάλη Παρασκευή ισχύει για το ρεύμα εξόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύει από τη Δευτέρα (25/4), από τις 12:00 έως τις 22:00, ενώ την Τρίτη (26/4) από τις 11:00 έως τις 23:00.

Αυξημένη κίνηση στα ΚΤΕΛ

Την ίδια ώρα στα ΚΤΕΛ τα λεωφορεία φεύγουν το ένα μετά το άλλο γεμάτα επιβάτες για όλη την Ελλάδα καθώς αρκετοί επέλεξαν το συγκεκριμένο τρόπο αναχώρησης από την πρωτεύουσα.

Σε σχέση με το 2019 που ήταν η τελευταία χρονιά πριν την πανδημία παρατηρείται αύξηση κατά 30-35% στις κρατήσεις εισιτηρίων στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών ΚΤΕΛ Σοφοκλή Φάτσιο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ υπάρχουν εφεδρικά λεωφορεία για σήμερα και αύριο που αναμένεται και η μεγάλη έξοδος, προκειμένου να προστεθούν και έξτρα δρομολόγια για οποιοδήποτε προορισμό και να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες. Επισήμανε, ωστόσο, πως οι εκδρομείς επιλέγουν τις μετακινήσεις με τα ΚΤΕΛ λόγω του ότι οι τιμές στα εισιτήρια παραμένουν ίδιες χωρίς καμία αύξηση και είναι οικονομικότερες σε σχέση με άλλο τρόπο μετακίνησης.

Αισθητή άνοδος σημειώνεται και στην αποστολή -μέσω ΚΤΕΛ- δεμάτων με τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι, αλλά και δώρων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Στιγμές τρόμου για 16χρονη στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Leave a Comment