PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έξι πυρκαγιές σε πλήρη εξέλιξη


Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν και το απόγευμα της Τρίτης οι πυροσβέστες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, ομάδες πεζών περιπόλων, αποτελούμενες από 130 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος, ερευνούν σε Νέο Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το δύσκολο έργο της καταγραφής των αγνοούμενων συνεχίζεται. Μέχρι στιγμής έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις και παρακαλεί για να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αγνοουμένων οι συγγενείς και οι οικείοι τους να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό αριθμό 199, για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία.

Το Πυροσβεστικό Σώμα εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια τόσων ανθρώπων και την αμέριστη συμπαράστασή του στους πληγέντες.

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι πυρκαγιές:

  • Στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη, όπου επιχειρούν 74 οχήματα, 150 πυροσβέστες και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επιπλέον, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 4 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και 6 μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής και των δήμων Μεγαρέων, Λουτρακίου, Βάρης-Βουλιαγμένης, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με τρία μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν 7 ελικόπτερα κι ένα αεροσκάφος.
  • Στην Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου Αττικής, όπου στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές, 46 άτομα πεζοπόρου τμήματος και δύο αεροσκάφη.
  • Στη θέση Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας, όπου επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο κι ένα ελικόπτερο.
  • Στη θέση Μετόχι Βρυσσών, στα Χανιά Κρήτης, όπου επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 27 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων κι ένα ελικόπτερο.
  • Στην πυρκαγιά στον Πλατανιά Χανίων, στη θέση Κακόπετρα, όπου επί ποδός βρίσκονται 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο ελικόπτερα.
  • Στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, όπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος κι ένα ελικόπτερο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment