PeristeriNews.gr
Οικονομία

«Εξαγοράστε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες»


Με τον τίτλο «Οι τιμές των πλοίων στην Ελλάδα έπεσαν κατά 50%, οι Τούρκοι πελάτες προηγούνται» η τουρκική εφημερίδα «Hürriyet» κάνει αναφορά στις δηλώσεις του Γεράσιμου Αγούδημου.

Με τον τίτλο «Οι τιμές των πλοίων στην Ελλάδα έπεσαν κατά 50%, οι Τούρκοι πελάτες προηγούνται» η τουρκική εφημερίδα «Hürriyet» κάνει αναφορά στις δηλώσεις του Γεράσιμου Αγούδημου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Έλληνας εφοπλιστής δήλωσε πως «οι ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες και οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν προβλήματα χρηματοδότησης…

Τα πλοία που αξίζουν 80 – 100 εκατομμύρια δολάρια τα πουλάνε για 50 εκατομμύρια. Οι Τούρκοι θα μπορούν να αγοράσουν τα πλοία αλλά ακόμα και τις γραμμές τους σε τιμές ευκαιρίας».

Σύμφωνα με το zouglaport, οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν κινητικότητα στο Υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας, το οποίο έστειλε μήνυμα σε όλες τις τουρκικές ναυτιλιακές εταιρείες και ενώσεις για να ενδιαφερθούν για τις ευκαιρίες που προσφέρονται στην Ελλάδα. Στο μήνυμα αναφέρεται ότι: «στη συνάντηση που είχαμε με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας GA Ferries κ. Αγούδημο μάς ανέφερε πως η ναυτιλία στην Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση.

Ο Γεράσιμος Αγούδημος δήλωσε πως η είσοδος μιας τουρκικής εταιρείας στην ακτοπλοΐα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πολλά τεχνητά εμπόδια, τα οποία θα ήταν δυνατόν να εξαλειφθούν με την εξαγορά μιας ελληνικής εταιρείας.

Το τουρκικό Υπουργείο Μεταφορών ενημέρωσε όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες πως ο Γεράσιμος Αγούδημος είναι πρόθυμος να μεσολαβήσει για την εξαγορά ελληνικών εταιρειών από τουρκικές και πως ο ίδιος έχει αναφέρει πως η εταιρεία του διαθέτει δύο κτήρια στο λιμάνι του Πειραιά, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση από τις τουρκικές ναυτιλιακές εταιρείες.

Η «Hürriyet» εξηγεί πως με το σήμα που έστειλε το τουρκικό Υπουργείο Μεταφορών ουσιαστικά κινητοποιεί τις τουρκικές εταιρείες να ψάξουν τις αντίστοιχες ευκαιρίες στην Ελλάδα. Όσο για τον Γεράσιμο Αγούδημο αναφέρει πως διαθέτει 8 πλοία!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment