PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Υπεύθυνη στάση από όλους για την ΠΓΔΜ


Υπεύθυνη στάση, με κριτήριο το εθνικό συμφέρον και όχι τον κομματικό πατριωτισμό, ζητά από κυβέρνηση και αντιπολίτευση, με άρθρο – παρέμβαση για τη συζήτηση που εξελίσσεται σε σχέση με την ονομασία της ΠΓΔΜ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει στο άρθρο του ότι η μέχρι τώρα διαχείριση του θέματος γίνεται με μικροπολιτική διάθεση, καθώς «αυτό το παιχνίδι θέλησε να στήσει η κυβέρνηση».

Καταγγέλλει την πρακτική των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να συνεχίζουν κανονικά τη διακυβέρνηση της χώρας, παρά τις διαφωνίες σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, καλώντας την αντιπολίτευση να επωμισθεί το βάρος των σχετικών αποφάσεων, και κάνει λόγο για «θεσμικό παραλογισμό».

Δεδομένου ότι ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση επ’ αυτού, με σκέψεις για μη υπερψήφιση μιας πρότασης που δεν θα στηρίξουν και οι δύο συγκυβερνήτες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παροτρύνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τηρήσουν εθνικά υπεύθυνη στάση.

Όπως υπογραμμίζει μια τέτοια στάση είναι αυτή που συνδυάζει τα ακόλουθα στοιχεία:

«Πρώτον, προστατεύει την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής από τους πειρασμούς της κομματικής σκοπιμότητας και προτάσσει τον πραγματικό και σύγχρονο πατριωτισμό σε σχέση με το λαθρεμπόριο υπερπατριωτισμού και ιστορικής αμνησίας για τις εξελίξεις των τελευταίων 28 ετών.

Δεύτερον, επιβάλλει την ουσιαστική λειτουργία των κανόνων του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και προβάλλει στην κοινή γνώμη τους τυχοδιωκτισμούς που γίνονται μόνον και μόνον για να παραταθεί η νομή της ωμής εξουσίας.

Τρίτον, στρέφει την προσοχή στο μεγάλο εθνικό ζήτημα της πραγματικής και όχι της εικονικής εξόδου από το μνημόνιο και της επανόδου στην κανονικότητα μιας χώρας μέλους της ΕΕ και της Ευρωζώνης.»

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει: «Πρώτον, οφείλει η κυβέρνηση να ενημερώσει για το αν υπάρχει συμφωνία και για το περιεχόμενό της. Δεύτερον, οφείλει η κυβέρνηση να ενημερώσει όχι μόνον για τη στάση των κυβερνητικών κομμάτων αλλά και για το πώς τοποθετείται πολιτικά και θεσμικά το καθένα από αυτά έναντι του άλλου. Τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης οφείλουν να τοποθετηθούν και μάλιστα δημόσια μόνο όταν η κυβέρνηση αποσαφηνίσει το τοπίο.»

Εν κατακλείδι, υπογραμμίζει: «Τα τελευταία οκτώ πέτρινα χρόνια έχω πολλές φορές τονίσει ότι δεν υπάρχει κομματικός πατριωτισμός αλλά μόνον εθνικός. Ότι για όλα τα ζητήματα υπάρχει μόνο μια στάση, αυτή που προκύπτει από την αλήθεια και το εθνικό συμφέρον. Αυτό όμως δεν ισχύει μόνο για το όνομα της ΠΓΔΜ. Ισχύει και για την οικονομία, για το μέλλον της χώρας και την επόμενη κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος. […] Δεν επιτρέπονται αμφιθυμίες και αμφισημίες. Για όλα τα θέματα αληθής και εθνικά υπεύθυνη στάση, από όλους. Αυτό μας δίδαξε ο πόλεμος της γενιάς μας ότι έχει ανάγκη η Πατρίδα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment