PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Κανένα δίλημμα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη


Προκειμένου να τερματίσει συζητήσεις περί διάλυσης ή αφομοίωσης του ΠΑΣΟK…

«Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, η οποία πρέπει να είναι ‘Ελιά’ συν και όχι ‘Ελιά’ μείον», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος ανοίγοντας τις εργασίες της Ολομέλειας της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, που θα ολοκληρωθούν αύριο.

Προκειμένου να τερματίσει συζητήσεις περί διάλυσης ή αφομοίωσης του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα μετέχει στη Δημοκρατική Παράταξη με τα όργανά του, το όνομα, τα σύμβολα, αλλά και με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Σημείωσε ακόμη ότι το Συνέδριο της Παράταξης θα είναι δημοκρατικό, παραταξιακό, πολιτικό και προγραμματικό και διαβεβαίωσε πως δεν θα θιγεί η ταυτότητα και η οργανωτική δομή των φορέων που θα πάρουν μέρος.

Σεβόμαστε όλους όσοι μετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, κόμματα, κινήσεις και πρόσωπα, αλλά αξιώνουμε και τον σεβασμό όλων, συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές προς όσους παρακολουθούν από κάποια απόσταση την προσπάθεια, μιλώντας για συμπεριφορές «μικρομεγαλισμού», αναφορά που ερμηνεύθηκε ότι απευθύνεται κυρίως προς τη ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές και κατά όσων χρησιμοποιούν τον όρο «σημερινό ΠΑΣΟΚ», τονίζοντας ότι «δεν δεχόμαστε τον όρο, που υπονοεί ότι το ΠΑΣΟΚ σήμερα δέχεται το μνημόνιο και συνεργάζεται με τη Ν.Δ., πολύ περισσότερο όταν αυτό προέρχεται από εκείνους που θεμελίωσαν τη συνεργασία».

Τόνισε επίσης ότι δεν είναι δυνατό να δέχονται το «αξιακό μας πλαίσιο» και να αγωνίζονται γι’ αυτό, στελέχη της «Ελιάς» που δεν είχαν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ των καλών περιόδων και να αρνούνται να το πράξουν στελέχη που τιμήθηκαν από το Κίνημα, τα οποία κάλεσε «να αφήσουν την παράταξη να αναπνεύσει».

Αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη εθνική στιγμή, στην καμπή προς την έξοδο από την κρίση, όπου τα διλήμματα είναι πολύ σκληρά. Και όλα αυτά, πρόσθεσε, δεν μπορούν να απαντηθούν μέσα σε ένα άγονο μικροκομματικό κλίμα, όπως αυτό που έχει διαμορφωθεί.

Χωρίς ονομαστική αναφορά ήταν και όσα είπε ο κ. Βενιζέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «ψευδαισθήσεις αυτοδυναμίας που δεν θα υπάρξει» και για «επικίνδυνο λάθος που γίνεται με την πολιτική διαστροφή των θεσμών», όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τόνισε επίσης ότι οι πρόωρες εκλογές δεν βοηθούν την οικονομία και ότι ο λαός έχει απορρίψει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Κάποιοι νομίζουν ότι οι εκλογές έχουν κριθεί, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Είναι λάθος, τόνισε, «γιατί τώρα γίνεται η κρίσιμη διαπραγμάτευση και διαμορφώνονται τα διλήμματα στα οποία θα κληθεί να απαντήσει ο ελληνικός λαός».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως η αντίδραση των αγορών πριν από δύο εβδομάδες, δεν ήταν ένα μήνυμα μόνο προς την κυβέρνηση, αλλά και προς την αντιπολίτευση και την ελληνική κοινωνία.

Εξέφρασε δε συγκρατημένη αισιοδοξία, αναφέροντας ότι υπάρχουν το τελευταίο διάστημα εξελίξεις που δείχνουν ότι η στρατηγική που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχει αντίκρισμα και οδηγεί σε αποτελέσματα.

Αναφέρθηκε επιπλέον στην ανάγκη να υπάρξει μια γενναία και δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία, όμως, όπως είπε, δεν προϋποθέτει μόνο την πολιτική βούληση του κράτους και των κομμάτων αλλά και την πολιτική βούληση της κοινωνίας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν υπάρχουν διλήμματα ως προς τον στρατηγικό ρόλο της δημοκρατικής παράταξης, που δεν είναι άλλος από την «εθνική σταθερότητα», που σημαίνει πολιτική, οικονομική, κοινωνική και θεσμική σταθερότητα, και αυτό με τη σειρά του σημαίνει «συναίνεση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και σταθερότητα του εθνικού προσανατολισμού της χώρας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment