PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου θα γίνει κανονικά


Η πρόταση μομφής είναι κατά το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής απαράδεκτη και καλούμε τη Βουλή να την απορρίψει ευθύς αμέσως, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Η πρόταση μομφής είναι κατά το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής απαράδεκτη και καλούμε τη Βουλή να την απορρίψει ευθύς αμέσως, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η πρόταση δυσπιστίας σύμφωνα με το σύνταγμα, όπως είπε ο κύριος Βενιζέλος, δεν μπορεί να υποβληθεί ξανά αν δεν παρέλθει το εξάμηνο από προηγούμενη πρόταση.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η η κυβέρνηση πολιτικά δεν φοβάται ούτε αποφεύγει τη σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά όπως είπε είναι υποχρεωμένη να διαφυλάξει τα συμφέροντα της χώρας και να στείλει ένα μήνυμα σταθερότητας.

«Το Σύνταγμα εγκατέστησε με το άρθρο 84 έναν φραγμό που αποτρέπει την καταστρατήγηση των προτάσεων δυσπιστίας κατά τρόπο που δεν είναι ουσιώδης αλλά έχει στόχο την παρεμπόδιση του κυβερνητικού έργου και της λειτουργίας της χώρας», είπε.

Ακόμη ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την πρότασή του καταστρατηγεί το Σύνταγμα και είπε ότι «υπάρχει πρόβλημα σεβασμού των θεσμών».

«Μπορείτε να διαφωνείτε με την κυβερνητική πολιτική, μπορείτε να αντιδράτε, μπορείτε να είστε και υβριστικοί αλλά δεν μπορείτε να παρεμποδίσετε τη λειτουργία της Βουλής και να υπονομεύσετε την εθνική προσπάθεια», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι η πρόταση κατατίθεται την ώρα που απαιτείται εθνική ενότητα και είναι μια πρόταση ανάξια των περιστάσεων.

«Δυστυχώς για εσάς αλλά ευτυχώς για τον τόπο υπάρχει Σύνταγμα και Κυβέρνηση που έχει τη βούληση να γίνεται σεβαστό το Σύνταγμα.

Η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου θα γίνει κανονικά, είπε, κάλεσε τη Βουλή να απορρίψει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαράδεκτο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment