PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Διανοίγεται η προοπτική επανάληψης των διακοινοτικών συνομιλιών


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε σημαντική την προστασία της διεθνούς νομικής προσωπικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, της συνέχειά της, της μίας κυριαρχίας και της μίας ιθαγένειας.

Την ικανοποίησή του γιατί «διανοίγεται η προοπτική επανάληψης των διακοινοτικών συνομιλιών, στο πλαίσιο που έχει καθοριστεί και το οποίο είναι πάρα πολύ σαφές» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε σημαντική την προστασία της διεθνούς νομικής προσωπικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, της συνέχειά της, της μίας κυριαρχίας και της μίας ιθαγένειας.

«Έχει επίσης πολύ μεγάλη σημασία να δώσουμε στην διεθνή κοινότητα μια καθαρή εικόνα για το πόσο κρίσιμο είναι για την διεθνή ασφάλεια, για την ασφάλεια της ΕΕ, να λυθεί το Κυπριακό στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, στο πλαίσιο των συμφωνιών υψηλού επιπέδου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε επιπροσθέτως την ικανοποίησή του «γιατί συνεχίζεται αυτό που με πολύ κόπο οργανώσαμε, δηλαδή η τριμερής συνεργασία Ελλάδας. Κύπρου, Αιγύπτου».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν φόβοι ρήξης της τριμερούς συμφωνίας, ο κ. Βενιζέλος είπε «όχι, αλλά πρέπει να υπάρχει πάντα ρυθμός, αυτές οι συμφωνίες είναι σαν το ποδήλατο, πρέπει να κάνεις συνεχώς πεντάλ για να υπάρχει ώθηση».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment