PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Αμφισβήτηση της κυβέρνησης από την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία


Για «αμφισβήτηση της κυβέρνησης από την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία», έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την δόση των 2 δισ. ευρώ.

«Έχουμε μία ασταθή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μία πρώιμη κρίση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», είπε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι βλέπουμε «προοίμιο» του τι θα ακολουθήσει», καθώς έρχονται τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και τη δόση του 1 δισ.. Σημείωσε ακόμη ότι η παραίτηση του Γ. Σακελλαρίδη «τον τιμά προσωπικά», ενώ επεσήμανε ότι υπάρχει και το θέμα Νικολόπουλου.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στην Τουρκία ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «Ακούσαμε αποδοχή της θέσης Νταβούτογλου για αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών ένθεν και ένθεν και τεχνική συνεργασία των ακτοφυλακών. Αυτό είναι το ζητούμενο; Εδώ είμαστε, μπορούμε να βοηθήσουμε στην εθνική στρατηγική».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε να ψηφιστεί τροπολογία η οποία θα αναφέρει πως όποιος υπάγεται στο νόμο Κατσέλη οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου δεν θα θίγονται ούτε στο πρόσωπο του δανειστή, επειδή τα δάνεια ενεχυριάζονται, ούτε σε περίπτωση αλλαγής του κανονιστικού πλαισίου των τραπεζών. Εκτίμησε ακόμη πως «αν η κυβέρνηση άφηνε την προστασία της πρώτης κατοικίας στην διακριτική ευχέρεια των τραπεζών, οι τράπεζες θα προσέφεραν μεγαλύτερη προστασία».

«Τώρα δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να προσφέρουν την προστασία που θα προσέφεραν», κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment