PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: 4ο μνημόνιο θα υπάρξει, θα υπάρξει και χρηματοδότηση


«Τέταρτο μνημόνιο θα υπάρξει ούτως ή άλλως, καθώς η χώρα θα αναλάβει συγκεκριμένες δημοσιονομικές δεσμεύσεις. Το ερώτημα πλέον είναι αν θα υπάρξει και τέταρτο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας».

Αυτό τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο 2ο οικονομικό forum των Δελφών, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης για να αναλάβει δεσμεύσεις για τη χώρα μετά το τέλος του 3ου μνημονίου.

Ουσιαστικά, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε εκλογές προκειμένου «να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας από τα κόμματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι είναι πολύ πιθανό να κλείσει η διαδικασία της αξιολόγησης. Τόνισε όμως το σημαντικό δεν είναι αυτό αλλά το ποιες δεσμεύσεις θα αναλάβει η Ελλάδα για την περίοδο μετα το 2019.

«Διαπραγματευόμαστε επί της ουσίας το περιεχόμενο του 4ου μνημονίου χωρίς ακόμη και έχουμε οριστικοποιήσει το μνημόνιο 3 plus, δηλαδή το αν θα υπάρξει συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο 3ο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment