PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευ. Τσακαλώτος: Πρέπει να υπάρχουν κόκκινες γραμμές και πεδία συμβιβασμού


Τη θέση ότι πρέπει να υπάρχουν κόκκινες γραμμές, πεδία συμβιβασμού, αλλά τα πεδία συμβιβασμού να εντάσσονται σε πολιτικό σχέδιο εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Τη θέση ότι πρέπει να υπάρχουν κόκκινες γραμμές, πεδία συμβιβασμού, αλλά τα πεδία συμβιβασμού να εντάσσονται σε πολιτικό σχέδιο εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως είπε, μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο, «αν έχεις πολιτικό σχέδιο και αυτό δίνει διεξόδους, τότε μπορείς να δεχθείς κάποιους συμβιβασμούς, αντιθέτως, αν στο μόνο που οδηγεί ένας συμβιβασμός είναι στον επόμενο, τότε δεν έχεις λόγο να το κάνεις».

Πρόσθεσε, ότι «δεν έχουμε λόγο να κάνουμε κάτι στην ενδιάμεση συμφωνία που θα μας φέρει πολύ αδύναμους στην μεγάλη διαπραγμάτευση…»

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως δεν είναι όλοι οι δανειστές, διευκρινίζοντας ότι δεν νομίζει πως θέλουν όλοι να ρίξουν την κυβέρνηση, ούτε να δουν την Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη.

Σχετικά με την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη, υπογράμμισε ότι «όλη η κυβέρνηση ξέρει ότι η επίθεση στον Βαρουφάκη είναι επίθεση στην κυβέρνηση. Και είναι ενοχλητικός ο Βαρουφάκης γιατί ξέρει τα επιχειρήματά τους καλύτερα απ’ ό,τι τα ξέρουν αυτοί. Αυτό τους ενοχλεί. Αντιθέτως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αντιπροσώπους που συμφωνούσαν σε όλα. Δεν νομίζω ότι ήταν και καλός τρόπος διαπραγμάτευσης. Ο τρόπος του Γιάνη και όλης της διαπραγματευτικής ομάδας έχει φέρει ήδη αποτελέσματα».

Πάντως, είπε, πως η καθυστέρηση οφείλεται στην επιμονή των δανειστών να συνεχιστεί το μνημόνιο και όχι γιατί η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο, αν και αναγνώρισε πως «και εμείς είχαμε προβλήματα αφού για παράδειγμα μόνον ένας από όλο το υπουργικό συμβούλιο, μόνον ένας, είχε εμπειρία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment