Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ευ. Τσακαλώτος: Εφορία κρυμμένου πλούτου εν όψει

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Με τα μέτρα αυτά, όπως εξηγεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, θα επιτευχθούν ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 1% – 1,5 %.

Μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, καθώς και δημιουργία ΔΟΥ κρυμμένου πλούτου προαναγγέλλει μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Με τα μέτρα αυτά, όπως εξηγεί ο κ. Τσακαλώτος, θα επιτευχθούν ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 1% – 1,5 %.

Τονίζει ότι ένα πρώτο βήμα θα ειναι η βελτίωση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ ή η ρύθμιση με τις άδειες των καναλιών.

Υπογραμμίζει ότι «η μεγαλη διαπραγμάτευση του Ιουνίου για το χρέος θα είναι η πιο κρίσιμη. Είναι κομβικής σημασίας η ικανοποιητική διευθέτηση του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο και να απαλλαγεί η χώρα από υπέρογκες δαπάνες εξυπηρέτησης του, ειδικά σε περιόδους ύφεσης σαν την τωρινή».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών διαβεβαιώνει τέλος ότι δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις συντάξεις, ενώ σημειώνει ότι «θα μπορούσαμε να εξετάσουμε αλλαγές σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης για τις οποίες συμφωνούμε και εμείς, αλλα ως εκεί».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου 2026

Peristerinews.gr Newsroom

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,8% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Peristerinews.gr Newsroom

Τέλος τα μετρητά στα ενοίκια από 1η Οκτωβρίου

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment