PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευ. Τσακαλώτος: Έχουμε κάνει όσα υποσχεθήκαμε


«Έχουμε κάνει αυτά που έχουμε υποσχεθεί», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

«Όλοι οι θεσμοί έχουν πειστεί ότι αυτά που υποσχεθήκαμε τα κάναμε» και σχετικά με τις ενστάσεις του ΔΝΤ για τον μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης είπε ότι «υπάρχει μια παρένθεση που πρέπει να συζητήσουμε».

Όπως ανέφερε,  για το δημοσιονομικό πακέτο «εμείς και οι Ευρωπαίοι λέμε ότι θα φτάσει το 2018 σε πλεόνασμα 3,5% και το ΔΝΤ λέει ότι το πλεόνασμα θα είναι 1,5% για αυτό ζήτησε να πάρουμε υπό αίρεση μέτρα».
Ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι η Eurostat λέει πως δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα και απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ τους ρώτησε: «Τι λέτε; Η Eurostat έχει δίκιο ή το ΔΝΤ;».

«Θα προτείνουμε τον μηχανισμό αυτό (δημοσιονομικής διόρθωσης) και ζητάω την υποστήριξή σας. Υποστηρίζετε την κυβέρνηση ενάντια στο ΔΝΤ ή όχι; Υποστηρίζετε τους δικούς μας υπολογισμούς και της Κομισιόν ή όχι;», συνέχισε.

Ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε ακόμη ότι το ΔΝΤ εκτός από την Ελλάδα πιέζει και τους Ευρωπαίους «να δώσουν κάτι για το χρέος».

«Εμείς έχουμε κάνει αυτά που έχουμε υποσχεθεί και η Γερμανία και το ΔΝΤ πρέπει να συζητήσουν και να βρουν λύση αξιόπιστη», συμπλήρωσε.

Τέλος, προανήγγειλε ότι όταν τελείωσει η αξιολόγηση η κυβέρνηση θα μπορέσει να ξεδιπλώσει το παράλληλο πρόγραμμα. «Ο λόγος μας είναι συμβόλαιο. Αυτά είπαμε, αυτά κάναμε», κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment