PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Eurovision: Ανακοινώθηκε η θέση της Ελλάδας για τον ημιτελικό


Πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μάλμε της Σουηδίας η κλήρωση για τη σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι χώρες στους ημιτελικούς της Eurovision 2024.

Οι δύο ημιτελικοί για τη Eurovision 2024 θα πραγματοποιηθούν στις 7 και 9 Μαΐου αντίστοιχα στο Μάλμε της Σουηδίας, τη διοργανώτρια πόλη για τη διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού. Τα αποτελέσματά της κλήρωσης έδειξαν ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision. Συγκεκριμένα η Μαρίνα Σάττι θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού στην 4η θέση. Μαζί της στο ίδιο γκρουπ θα είναι οι Αυστρία, Εσθονία, Γεωργία, Μάλτα, Νορβηγία, μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες που τείνουν να ανταλλάσσουν υψηλές βαθμολογίες βρίσκονται στο ίδιο γκρουπ, σε μία προσπάθεια να μειωθούν οι «συμμαχίες» που παρατηρούνται κάθε χρόνο. Η Ελλάδα και η Κύπρος ωστόσο βρίσκονται μαζί στο τέταρτο γκρουπ. Η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και οι Ιταλία, οι αποκαλούμενες «Big Five» προκρίνονται με τη Σουηδία κατευθείαν στον μεγάλο τελικό στις 11 Μαΐου καθώς είναι οι χώρες με τη μεγαλύτερη οικονομική συνεισφορά.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment