PeristeriNews.gr
Οικονομία

Eurostat: Παραμένει «πρωταθλήτρια» στην ανεργία η Ελλάδα


Στο 25,6% υποχώρησε το ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο.

Στο 25,6% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο, μειωμένη κατά 1,4% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Η Ελλάδα παραμένει, πάντως, πρωταθλήτρια στην ανεργία τόσο στο συνολικό ποσοστό όσο και στην ανεργία των νέων, η οποία διαμορφώθηκε στο 53,2%. Ακολουθεί η Ισπανία με 22,5% και 49,2% αντίστοιχα με στοιχεία, όμως, του Ιουνίου 2015.

Τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στη Γερμανία (4,7%) και στην Τσεχία (4,9%).

Συνολικά στην Ευρωζώνη το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στο 11,1%, ενώ σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στο 9,6%. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα ποσοστά αυτά είναι τα χαμηλότερα από τον Μάρτιο του 2012 και τον Ιούλιο του 2011, αντίστοιχα.

«Η Επιτροπή εργάζεται για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης, την τόνωση των επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», δήλωσε η αρμόδια επίτροπος για την Απασχόληση, Μαργκρέτε Βεστάχερ. Όπως είπε, το επενδυτικό πακέτο των 315 δισ. ευρώ, το λεγόμενο «πακέτο Γιούνκερ», μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον «εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας – κυρίως για τους νέους». Τέλος, προανήγγειλε πως μετά το καλοκαίρι θα προτείνει μέτρα για την «αποτελεσματική» υποστήριξη των μακροχρόνια ανέργων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment