PeristeriNews.gr
Οικονομία

Eurogroup: Μαστίγιο και καρότο για την Ελλάδα


Την τακτική «μαστίγιο και καρότο» εφαρμόζουν οι αξιωματούχοι της Ε.Ε απέναντι στην Ελλάδα, κατά την άτυπη μεν αλλά κρίσιμη σύνοδο του Eurogroup στη Πολωνία.

Την τακτική «μαστίγιο και καρότο» εφαρμόζουν οι αξιωματούχοι της Ε.Ε απέναντι στην Ελλάδα, κατά την άτυπη μεν αλλά κρίσιμη σύνοδο του Eurogroup στη Πολωνία.

Έτσι, οι θετικές αναφορές δεν έλειψαν για τα σκληρά μέτρα – ειδικά τα πρόσφατα – που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση. Θετικά εκφράσθηκε και δημοσίως ο επικεφαλής της ευρωζώνης Ζ.Κ. Γιούνκερ, κατά τη συνέντευξη τύπου πριν λίγη ώρα για τις προσπάθειες της Ελλάδας εδώ και ένα χρόνο. Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης καλωσορίζουν τα νέα μέτρα της Ελλάδας όπως επίσης και την δέσμευση της χώρας για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Εκεί που δεν ρίχνουν «νερό στο κρασί τους» όμως οι εταίροι μας είναι στην ανάγκη πλήρους εφαρμογής των μέτρων. Ο Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο θα ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας ότι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος είναι κρίσιμη. Ανέφερε ακόμη ότι επιτυγχάνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την παροχή εγγυήσεων και τόνισε πως εάν δοθούν collateral τότε θα είναι «σε λογική αποτίμηση».

«Πλήρη εφαρμογή των συμφωνηθέντων» ζήτησε και ο επίτροπος της Ε.Ε. Όλι Ρεν, ο οποίος δεν δίστασε να σημειώσει ότι δεν μετρούν οι δεσμεύσεις αλλά οι πράξεις. «Αυτό που έχει σημασία είναι η εφαρμογή και να παραμείνει η πολιτική βούληση για μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο επίτροπος σε μάλλον αυστηρό ύφος, που διευκρίνισε ότι εάν όλα πάνε καλά η επόμενη δόση θα καταβληθεί περί τα μέσα Οκτωβρίου.

Παρόμοιο κλίμα φέρεται να επικράτησε και στις κατ’ ιδίαν επαφές του Έλληνα υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου με τους ομολόγους του, όπως και στο δείπνο που είχε χθες το βράδυ με τον Β. Σόιμπλε. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς δηλώσεις δεν έγιναν, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ικανοποιημένος με τα τελευταία μέτρα, αλλά ζήτησε εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Καταφθάνει ο λογαριασμός του νέου ΕΝΦΙΑ

Peristeri News

Πότε και πόσο αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα

Peristeri News

Στο 2,9% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment