PeristeriNews.gr
Αθλητικά

EURO 2016: Το Βέλγιο 3-0 την Ιρλανδία


Την πρώτη του νίκη στον Ε΄ όμιλο του EURO 2016 πέτυχε το Βέλγιο, με το εμφατικό 3-0 επί της Ιρλανδίας.

Η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Ιταλία ήθελε πάση θυσία τη νίκη, για να βρεθεί σε… τροχιά πρόκρισης. Οι «κόκκινοι διάβολοι» «ξύπνησαν» στο Stade de Bordeaux και με καταπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στο συγκρότημα του Μάρτιν Ο’Νιλ. Με τη νίκη αυτό το Βέλγιο έφτασε στους 3 βαθμούς (στον ένα έμεινε η Ιρλανδία με τη Σουηδία) και, πλέον, έχει τον πρώτο λόγο έναντι των άλλων δύο αντιπάλων του για να συνεχίσει στη διοργάνωση, αρκεί να μην χάσει την τελευταία αγωνιστική από τη Σουηδία.

Κακό ποιοτικά ήταν το πρώτο 45λεπτο, με ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Το Βέλγιο ήταν σαφώς η ομάδα που ξεχώρισε στον αγωνιστικό χώρο, με περισσότερη κατοχή μπάλας και που προσπάθησε να παίξει πιο επιθετικά για να σκοράρει.

Δεν τα κατάφεραν, όμως, οι παίκτες του Μαρκ Βίλμοτς κυρίως γιατί οι αντίπαλοί τους δεν το επέτρεψαν. Με σωστή τακτική και μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα, οι Ιρλανδοί δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, εάν εξαιρέσει κανείς τις δύο ευκαιρίες των Βέλγων στο 21ο και 42ο λεπτό.

Στην πρώτη, ο Αζάρ βρέθηκε μόνος του στην περιοχή μετά το γύρισμα του Ντε Μπράιν, αλλά το μονοκόματο σουτ που επιχείρησε δε βρήκε για λίγο το στόχο του, ενώ στη δεύτερη μετά το κόρνερ του Ντε Μπράιν, ο Αλντερβάιρελντ έπιασε την κεφαλιά κι ενώ η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα παρενεβλήθη ο Κόουλμαν κι έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Η ανωτερότητα των «κόκκινων διάβολων» καρποφόρησε στο 48΄. Και πάλι από προσπάθεια του Ντε Μπράιν, που «έκοψε» τη μπάλα στον Λουκάκου κι ο σέντερ φορ της Έβερτον πλάσαρε υποδειγματικά (1-0). Ήταν το 5ο του γκολ στα έξι τελευταία ματς με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Το παιχνίδι τελείωσε, ουσιαστικά, στο 61΄. Οι Βέλγοι γύρισαν με μεγάλη υπομονή τη μπάλα και μετά τη σέντρα του Μουνιέρ, ο Βίτσελ με κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0. Το… πάρτι των τυπικά γηπεδούχων στο ματς συνεχίστηκε. Κάνοντας άλλη μία εξαιρετική αντεπίθεση στο 70΄ με τον Αζάρ να «ζαλίζει» τον Κλαρκ και να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Λουκάκου, ο στράικερ του Βελγίου πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο της αναμέτρησης (3-0).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέλος από τον Ατρόμητο ο Σάσα Ίλιτς

Peristeri News

Στην 4η θέση του Basketball Champions League το Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Ήττα του Ατρόμητου στο Αγρίνιο – Ένα ματς για την ολοκλήρωση των playouts

Peristeri News

Leave a Comment