PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Έτσι μου έρχεται να ψηφίσω Σαμαρά στις Ευρωεκλογές»


Ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, κατέθεσε τις απόψεις του για τον Γ. Παπανδρέου, τον Ευ. Βενιζέλο, τις Ευρωεκλογές, την κεντροαριστερά αλλά και το πολυνομοσχέδιο.

Οξύτατη κριτική τόσο στον Ευ. Βενιζέλο όσο και στον Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Θ. Πάγκαλος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ εκφράζοντας την αγωνία του για το τι θα επιλέξει στις ευρωεκλογές, δεν δίστασε να δηλώσει ότι «έτσι μου ‘ρχεται να ψηφίσω Σαμαρά».

Ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, κατέθεσε τις απόψεις του για τον Γ. Παπανδρέου, τον Ευ. Βενιζέλο, τις Ευρωεκλογές, την κεντροαριστερά αλλά και το πολυνομοσχέδιο.

«Απαράδεκτο αυτό που έκανε ο Παπανδρέου»
Αναφερόμενος στην στάση του κ. Παπανδρέου στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, φρόντισε να πραγματοποιήσει μία ιστορική αναδρομή για το πώς ο κ. Παπανδρέου εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι είχε «δύο δαχτυλίδια», αυτό που του προσέφερε ο κ. Σημίτης και το… κληρονομικό.

Υποστήριξε ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν «ο φυσικός διάδοχος του κ. Παπανδρέου. Τον ανέδειξε ο κ. Παπανδρέου, τον έκανε υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και έκανε προσπάθεια να εξασφαλίσει την ουδετερότητά του, διότι ήταν γνωστό ότι ο κ. Βενιζέλος είχε τη φιλοδοξία να καταλάβει τη θέση του Παπανδρέου».

Δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι ο κ. Βενιζέλος δημιούργησε μία ομάδα βουλευτών που «είχε λυσσάξει» κατά του κ. Παπανδρέου, με αποτέλεσμα «ορισμένοι βουλευτές (…) ήταν οι χειρότεροι εχθροί του Παπανδρέου, οι οποίοι από το πρωί μέχρι το βράδυ τον λοιδορούσαν, τον συκοφαντούσαν και τον υπονόμευαν και έλεγαν ότι δεν θα ψηφίσουν το ένα ή το άλλο».

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο ο κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να αντιδράσει νωρίτερα, κάτι που δεν έπραξε, προσθέτοντας, πάντως, ότι «αυτός έβγαλε το φίδι από την τρύπα», σε ό,τι αφορά την κρίση στην χώρα.

Ταυτόχρονα, όμως, κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι με την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου ουσιαστικά «έκανε το κομμάτι του. Αυτές είναι πολιτικές Τσίπρα, πολιτικές ενός ανεύθυνου ανθρώπου».

«Χυδαία η δήλωση Βενιζέλου για εκκρεμότητες»

Αναφερόμενος στην δήλωση του κ. Βενιζέλου ότι ο κ. Παπανδρέου «έχει εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ», την χαρακτήρισε ως χυδαιότητα και προσέθεσε «δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει ασκήσει εξουσία και να μην έχει εκκρεμότητες».

Υποστήριξε ότι η κόντρα Παπανδρέου-Βενιζέλου δείχνει «την εκχυδαιότητα δύο προσώπων να εξασφαλίσουν το μέλλον αυτής της παράταξης».

Οι Ευρωεκλογές

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός όσον αφορά τις Ευρωεκλογές και τον προβληματισμό του για το ποιον θα ψηφίσει ήταν ο κ. Πάγκαλος. Υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ψηφίσει τον Φ. Κουβέλει, γιατί «μαδάει το μουστάκι του;», απέκλεισε το ενδεχόμενο να ψηφίσει Παπανδρέου ή Βενιζέλο ή Ελιά. Για το «Ποτάμι» τόνισε ότι είναι ένα κόμμα υπό διαμόρφωση και κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί. Ως εκ τούτου «έτσι μου’ ρχεται στο κάτω-κάτω της γραφής να ψηφίσω Σαμαρά, για να εξασφαλίσω την κυβερνητική σταθερότητα και την πορεία της χώρας».

Πολυδιάσπαση στην Κεντροαριστερά

Μιλώντας για την κεντροαριστερά έκανε λόγο για πολυδιάσπαση και υποστήριξε ότι «το τελευταίο που φοβόμασταν ήταν η επάνοδος Παπανδρέου. Θα πρέπει να υπάρχει μετά τις ευρωεκλογές. Δεν ξέρω αν θα υπάρχει… Όλα μπορούν να γίνουν, γιατί όχι (σ.σ.: να ιδρύσει ο Παπανδρέου δικό του κόμμα); Γιατί να μην κάνει δικό του κόμμα; Ο παππούς του είχε κάνει καμιά δεκαριά. Δεν τον εμποδίζει κανείς να επιστρέψει. Το αν θα έχει επιρροή στο εκλογικό σώμα, θα το δούμε. Αλλά αυτό που έχει διαμορφωθεί στο παρελθόν, δεν είναι ωφέλιμο».

Πολυνομοσχέδιο: Το κόμμα του μπάχαλου ο ΣΥΡΙΖΑ

Για μία ακόμη φορά μίλησε αρκετά σκληρά για τον ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην διαδικασία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και την απόφασή της να καταθέσει πρόταση μομφής.

Όπως υποστήριξε «είναι το κόμμα του μπάχαλου ο ΣΥΡΙΖΑ. Απέτυχε στην προσπάθειά του να ματαιώσει την ψήφιση του νομοσχεδίου και προσπάθησε να τη διακόψει, κάνοντας φασαρία και να δημιουργήσει εντυπώσεις, με μια πρόταση μομφής κατά του κ. Στουρνάρα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment